Karşıyaka da Enerji Kentleri Arasına Katıldı

Avrupa'nın en prestijli uluslararası yerel yönetim ağlarından biri olan Enerji Kentleri Ağı'na Karşıyaka da katıldı.

12.12.2015
Karşıyaka da Enerji Kentleri Arasına Katıldı

Avrupa'nın en prestijli uluslararası yerel yönetim ağlarından biri olan Enerji Kentleri Ağı'na (Energy Cities) Karşıyaka da katıldı.

Avrupa'nın enerji politikalarının şekillendirildiği en önemli oluşumlardan biri olan Enerji Kentleri Ağı'na Gaziantep, İstanbul Büyükçekmece, Bursa Nilüfer, İzmir Seferihisar, İzmir Bornova'dan sonra İzmir Karşıyaka belediyesi de katıldı ve topluluğa katılan İzmir'den üçüncü, Türkiye'den ise altıncı yerel yönetim oldu.

Sürdürülebilir enerji kaynaklarını yaygınlaştırmak ve enerji verimliliğini artırmak amacıyla çalışmalar yürüten ve bu bağlamda son olarak 493 kWe güçteki Karşıyaka Belediyesi Güneş Tarlası'nı devreye alarak enerji ihtiyacının bir kısmını güneş enerjisi ile üretmeye başlayan Karşıyaka Belediyesi bundan sonra Enerji Kentleri Ağı aracılığıyla rehberlik hizmetinin yanı sıra mali ve teknik yardımlardan da faydalanabilecek.

1990 yılında Avrupa'daki yerel yönetimlerin işbirliğiyle kurulan Enerji Kentleri Ağı'na en çok Fransa'daki yerel yönetimler üye durumunda.

Karşıyaka'nın da ağa katılmasıyla Türkiye'nin 6. yerel yönetimi, yenilenebilir enerji üretimi ve verimli enerji tüketimi çalışmaları bulunan birliğe dahil olmuş oldu.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller