MGM'nin 3 Aylık Hava Tahmini (2016 Sonbahar)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 3 aylık hava sıcaklığı ve yağış tahminlerini yayınladı.

18.08.2016
MGM'nin 3 Aylık Hava Tahmini (2016 Sonbahar)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 3 aylık hava sıcaklığı ve yağış tahminlerini yayınladı.

Enerji sektörüne önemli etkileri olan meteorolojik olaylar, dolaylı olarak ülkemizin ithalat ve ihracat rakamlarına da etki etmektedir. Örneğin mevcut elektrik üretim kaynaklarımızın dağılımına bağlı olarak yağışlı sezonlarda HES'lerden elde edilen elektrik miktarı artmakta, bu durum daha pahalı bir elektrik üretim kaynağı olan doğalgaz santrallerine ihtiyacın azalmasını sağlayarak doğalgaz ithalatımızın azalmasını sağlamaktadır. Bu ve benzeri birçok mevsimsel meteorolojik etken, sadece enerji değil tarım başta olmak üzere birçok sektörü de yakından ilgilendirmektedir.

MGM'nin Eylül 2016 - Kasım 2016 Sonbahar dönemi için yayınladığı mevsimsel tahminlere göre;

Eylül ayında hava sıcaklıklarının yurt genelinde normaller civarında seyredeceği öngörülürken, yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında mevsim normallerinin biraz üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Ekim ayında hava sıcaklığının yurdun güney iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 0,5 ila 1 derece üzerinde; diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği, yağışların ise yurt genelinde normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Kasım ayında hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin 0,5 ila 1 derece üzerinde seyredeceği beklenirken, yağışların Doğu Karadeniz'de mevsim normallerinin biraz üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği tahmin edilmektedir.

Enerji Atlası

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller