Malezya Devleti de Türkiye'de Elektrik Üretecek

Ülkemizde elektrik özelleştirmeleri devam ederken yabancı kamu kuruluşları enerji sektörüne girmeye devam ediyor.

16.04.2016
Malezya Devleti de Türkiye'de Elektrik Üretecek

Bir yandan EÜAŞ bünyesindeki santrallerin özelleştirilmesi devam ederken diğer taraftan yabancı kamu kurumları Türkiye'de elektrik üretimi gerçekleştiren özel sektör şirketlerine iştirak etmeye devam ediyor.

Fransa, Norveç, Çek Cumhuriyeti gibi devletlere ait kamu kurumlarının elektrik üretimi yaptığı ülkemizde artık Malezya devleti de enerji üretecek.

Malezya'nın en büyük elektrik şirketi olan kamu kuruluşu pozisyonundaki Tenaga Nasional Berhad (TNB), Gama Enerji'nin %30 hissesini satın aldı.

Rüzgar ve hidroelektrik gibi tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarından yatırımı bulunan Gama Enerji'nin toplam 124 MW kurulu gücü bulunmaktadır. YEKDEM'den de faydalanan Gama Enerji, ürettiği 1 kilovatsaat elektrik enerjisini devletin alım garantisi ile minimum 7,3 dolar-sent ile satmaktadır.

Gama Enerji tarafından Kırıkkale'de inşaatı devam eden Kırıkkale Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nde 2015 Temmuz itibariyle yüzde 60 ilerleme kaydedilirken, şirketin Manisa ve Balıkesir'de kurulacak toplam 55 MWe kapasiteli iki rüzgar santrali için de üretim lisansı bulunuyor.

Tenaga Nasional Berhad'ın yüzde 30 hissesini 255 milyon dolara satın aldığı Gama Enerji, satın alma sonrası kontrolündeki elektrik santrali kurulu gücü 86,8 MWe seviyesine geriledi.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller