İsrail İle İlişkilerin Normalleşmesi Beklentisi Zorlu Enerji'yi Uçurdu

İsrail ile olan ilişkilerin normalleşeceği yönündeki beklentiler, İsrail'de yatırımları bulunan Zorlu Enerji hisselerine yaradı.

18.12.2015
İsrail İle İlişkilerin Normalleşmesi Beklentisi Zorlu Enerji'yi Uçurdu

Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşeceği beklentisi, İsrail'de elektrik üretim yatırımları bulunan Zorlu Enerji hisselerinin prim yapmasını sağladı.

Dünü 1,26 liradan kapatan hisse, bugün 11:20'de 1,49 TL'ye kadar çıktı. 11:30 itibariyle 1,46 TL'den işlem gören hisse, bu saat itibariyle düne göre %15,8 artış sağladı.

Oyak Yatırım'dan analist Alper Erginol konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Zorlu Enerji'nin İsrail'de enerji santralinde payı var. Ayrıca basında daha önce iki ülke arasında bir boru hattı yapılmasına dair planlar olduğu, Zorlu Holding'in de bu planlarla ilgilenen şirketler arasında bulunduğu şeklinde haberler vardı. İlişkilerin düzeleceği beklentisiyle hisseler primli" dedi.

Öte yandan Zorlu Enerji, ülkemizde 770 MW kurulu güç ile elektrik üretim alanında en büyük 20. firma konumunda. Firmanın faaliyetteki 15 elektrik üretim santralinin 11'i (376 MW) rüzgar, jeotermal ve hidroelektrik gibi yerli ve yenilenebilir santrallerden oluşuyor.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller