Enerjisa Halka Arz Edilecek

Türkiye'nin elektrik üretimindki en büyük özel sektör üretikçisi ve dağıtımcısı Enerjisa, 2018'in başında halka arz edilecek.

06.04.2016
Enerjisa Halka Arz Edilecek

Alman enerji devi E.ON ile Sabancı Holding'in yüzde 50'şer paya sahip olduğu Enerjisa'nın 2017 sonlarında ya da 2018 başında halk arz edileceğini Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen açıkladı.

2015 yılında 11,8 milyar TL kombine net satış, 1,8 milyar TL kombine FAVÖK ve 142 milyon TL konsolide net kar sağlayan ve önceki yıla göre operasyonel net karlılığını yüzde 119 arttıran Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. elektrik üretimi, ticareti, dağıtımı ve doğal gaz toptan satış piyasalarında faaliyet gösteriyor.

Çeşitli kaynaklardan elektrik üretimi gerçekleştiren Enerjisa geçtiğimiz yıl piyasa koşulları ve verim kriterleri de göz önüne alınarak küçük çaplı doğal gaz santrallerini kapatmasına karşın halen 3013 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin en büyük elektrik üreticilerinden biri konumunda.

3 DAĞITIM BÖLGESİNDE!
Türkiye'deki 21 elektrik dağıtım bölgesinden 3'ünde (Toroslar, Başkent ve Ayedaş) faaliyet gösteren Enerjisa yaklaşık 20 milyon kişiye elektrik tedariği sağlıyor.

BİST ELEKTRİK YÜKSELECEK
Tahmin edildiği üzere Enerjisa Bist Elektrik endeksine dahil olması ile bu endeksin Borsa İstanbul içerisindeki ağırlığını da şüphesiz arttıracak.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller