Bitcoin madenciliği için şimdilik 29 TWh/yıl elektrik enerjisi tüketiliyor

Bitcoin madenciliği için şimdilik 29 TWh/yıl elektrik enerjisi tüketiliyor. Bu tüketim miktarıyla 159 ülkenin elektrik tüketim miktarını geride bırakan sanal para sektörü, bu hızla büyümeye devam ederse 2019 yılı Temmuz ayında Amerika’nın elektrik ihtiyacını da geride bırakmış olacak.

25.11.2017
Bitcoin madenciliği için şimdilik 29 TWh/yıl elektrik enerjisi tüketiliyor

Bitcoin madenciliği için şimdilik 29 TWh/yıl elektrik enerjisi tüketiliyor. Bu tüketim miktarıyla 159 ülkenin elektrik tüketimi miktarını geride bırakan sanal para sektörü, bu hızla büyümeye devam ederse 2019 yılı Temmuz ayında Amerika’nın elektrik ihtiyacını da geride bırakmış olacak.

İngiltere merkezli enerji platformu Power Compare’in yaptığı araştırmaya göre şuan için bitcoin madenciliğinin işleyebilmesi için yıllık 29 teravatsaat yani Türkiye elektrik tüketiminin yüzde 10'u kadar elektrik enerjisi harcanıyor.

Platformun araştırmasına göre son 30 günde sanal para sektörü için harcanan enerji miktarı yüzde 30 artmış durumda. Artışın bu şekilde süreceği varsayıldığında coinler için harcanan enerji miktarı 2018 Ekim'inde İngiltere'nin, 2019 Temmuz'unda ise ABD'nin enerji ihtiyacından daha fazla enerjiye ihtiyaç duyacak.

Enerji Atlası
verimli, yerel, temiz enerjili geleceğe..
Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller