Bakan Albayrak: GES ve RES'te İki Şartımız Var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bereat Albayrak TRT Haber'de katıldığı programda yenilenebilir enerji ve gündemdeki diğer konular hakkında açıklamalarda bulundu.

19.08.2016
Bakan Albayrak: GES ve RES'te İki Şartımız Var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak TRT Haber'de katıldığı programda yenilenebilir enerji ve gündemdeki diğer konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Güneş ve rüzgar enerjisine büyük önem verdiklerini belirten Bakan Berat Albayrak, bu konuda yatırımcılara iki şart koşacağız. Bunlardan biri yerli üretim. GES ve RES yatırımı için gerekli teçhizatların Türkiye'de üretilmesi ve istihdama önemli katkı sağlamasını istiyoruz. İkincisi ise AR-GE. Şirketlerden yenilenebilir enerji teknolojileri konusunda araştırma geliştirme çalışmaları kriterleri de arayacağız. Ve bu AR-GE tesislerinde Türk Mühendisler istihdam edilecek dedi.

Berat Albayrak, sağlanması taahhüt edilen bu taahhütlerin ardından güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi santralleri için açık eksiltme usulü ihaleler gerçekleştirecek ve hızlı bir şekilde yatırımların tamamlanması için bürokratik çalışmaların en hızlı şekilde tamamlanmasını sağlayaklarını açıkladı.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller