Aksa Enerji'nin Fuel-oil Yakıtlı Santrali Kapatıldı
Aksa Enerji'nin Şırnak'ta bulunan fuel-oil yakıtlı Şırnak İdil Termik Santrali kapatıldı.

Aksa Enerji'nin Şırnak'ta bulunan fuel-oil yakıtlı Şırnak İdil Termik Santrali kapatıldı.
Fosil yakıtlı ve verimsiz santrallerde faaliyetlerin sona erdirilmesi devam ediyor. Son olarak Aksa enerji'nin bağlı ortağı İdil İki Enerji'ye ait 24 MWe kapasiteli Şırnak İdil Termik Santrali'nde elektrik üretim faaliyeti 31 Ekim tarihi itibariyle durduruldu.
Yıllık 180 milyon kWh elektrik üretim kapasitesine sahip tesiste 2011'de 33,58 milyon kWh, 2012'de 39 milyon kWh, 2013'te 17,4 milyon kWh, 2014'te 23 milyon kWh ve 2015'te ise sadece 6,1 milyon kWh elektrik üretimi gerçekleştirilmişti.
Tesisin kapatılmasıyla Aksa Enerji'nin 31 ekim itibariyle toplam kurulu gücü 2.032 MWe'den 2.008 MWe'ye düşerken, şirketin rüzgar, linyit, HES gibi yerli kaynaklara dayalı elektrik tesisi kurulu gücü oranı yüzde 27'den yüzde 28'e çıktı.
Aksa Enerji daha önce de fosil yakıtlarla üretim yapılan 245 MWe kapasiteli doğalgaz santralleri ile 48 MWe kapasiteli fuel-oil santrallerinin faaliyetine son vermişti.
KOZBÜKÜ HES TAM KAPASİTE DEVREDE
Diğer taraftan ilk ünitesi Eylül ayı içerisinde devreye alınan Kozbükü HES'in diğer 3 ünitesi de 5 Kasım'da devreye alınarak santralde tam kapasiteyle elektrik üretimi başladı.
Bu gelişmeyle Aksa'nın yerli kaynaklara dayalı elektrik tesisi kurulu gücü oranı yüzde 31'e ulaşmış oldu.
verimli, yerel, temiz enerjili geleceğe..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sakarya Nehri'nin Kaynağı Görüntülendi
Karşıyaka da Enerji Kentleri Arasına Katıldı
Elektrik fiyatları yüzde 8,8 zamlanacak
Yüksek Kayıplı Şirket Statüsü'ne CHP'den İtiraz
Doğalgaz bağlantı ücreti 2017 için 455 lira olarak belirlendi
Enerji Sektörü Ağustos'ta Yüzde 1,7 Büyüdü
Enerji Kimlik Belgesi Olmayan Yapılar Alınıp Satılamayacak
TETAŞ Toptan Elektrik Fiyatları Yılbaşına Göre %16,6 Düştü