Ak Partili Vekil'den Elektrik Faturası İsyanı

Ak Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, "Vatandaş boğazımıza sarılmış vaziyette, 400 liralık faturanın 200 lirası dağıtım bedeli" dedi.

22.02.2016
Ak Partili Vekil'den Elektrik Faturası İsyanı

Ak Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, "Vatandaş boğazımıza sarılmış vaziyette, 400 liralık faturanın 200 lirası dağıtım bedeli" dedi.

Meclis Dışişleri Komisyonu'ndaki uluslararası enerji anlaşmalarıyla ilgili görüşmelerde yüksek elektrik faturaları ve elektrik kesintileri tartışması oldu.

Komisyonun 18 Şubat Perşembe günü yapılan oturumunda yaşanan tartışma tutanaklara şöyle yansıdı:

• AK Parti Bursa milletvekili Cemalettin Kani Torun: Ben anlaşmayla ilgili değil de başka bir konu soracağım Enerji Bakanlığımız Müsteşar Yardımcısına. Bu seçim bölgemizde vatandaş boğazımıza sarılmış vaziyette. 400 liralık elektrik faturalarının 200 lirası dağıtım bedeli ve müthiş derecede yılbaşı sonrasında gelen faturalar çok yüklü faturalar. Bunu nasıl izah ediyorsunuz?
• AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar: Güneydoğuyu da koyalım içine, hep beraber.
• AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi: Elektrik kesintilerini de ilave edelim.
• CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı: İstanbul’da bile kesiliyor.

MALİYETLE DEĞİL EPDK'YLA İLGİLİ

• Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin: Sayın Başkan, tabii, bugünlerde çok güncel enerji konusu, faturaların yüksek gelmesi noktası. Bu enerji dağıtım şirketlerinin enerji dağıtımının özelleştirilmesinden sonra iletim şebekelerindeki iletim ücretlerinin EPDK tarafından belli bir yıl sonra artırılmasıyla alakalı, elektrik maliyetleriyle alakalı değil.
• AK Parti Bursa milletvekili Cemalettin Kani Torun: Dağıtım bedeli niye bu kadar yüksek yani?
• Sefa Sadık Aytekin: Belli bir yıl geçtikten sonra EPDK'nın fiyatlama mekanizmasında EPDK sabit tuttuğu o dağıtım ücretini belli bir yıl sonra artırıyor. Çünkü şirketin de belli bir zaman sonra dağıtım şebekesine bir yatırım yapma ihtiyacı oluyor. Bu yatırımın maliyetinin karşılanmasını da bu dağıtım şebekesine konan ücretin artırılmasıyla karşılanıyor.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller