2017 Ekim ve Kasım ayları hava tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ekim ve Kasım aylarını da kapsayan 2 aylık hava sıcaklığı ve yağış tahminlerini yayınladı.

14.09.2017
2017 Ekim ve Kasım ayları hava tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ekim ve Kasım aylarını da kapsayan 2 aylık hava sıcaklığı ve yağış tahminlerini yayınladı.

Enerji sektörüne önemli etkileri olan meteorolojik olaylar, dolaylı olarak ülkemizin ithalat ve ihracat rakamlarına da etki etmektedir. Örneğin mevcut elektrik üretim kaynaklarımızın dağılımına bağlı olarak yağışlı sezonlarda HES'lerden elde edilen elektrik miktarı artmakta, bu durum daha pahalı bir elektrik üretim yöntemi olan doğal gaz yakıtlı santrallerin üretim miktarını azaltmaktadır. Meteorolojik etkenlere bağlı bu ve benzeri birçok etken, sadece enerji değil tarım başta olmak üzere birçok sektörü de yakından ilgilendirmektedir.

MGM'nin Ekim 2017 - Kasım 2017 dönemi için yayınladığı mevsimsel tahminlere göre;

Ekim ayında hava sıcaklığının; Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz ve Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 0.5 ila 1 derece üzerinde; diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde seyredeceği beklenmektedir. Yağışın ise Karadeniz’in kıyı kesimlerinde ve Marmara Bölgesi’nin kuzeydoğu kıyılarında mevsim normallerinin biraz altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Kasım ayında hava sıcaklığının Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de mevsim normallerinin 0.5 ila 1 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde seyredeceği beklenmektedir. Yağışın; yurt genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Enerji Atlası
verimli, yerel, temiz enerjili geleceğe..
Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller