Siirt Botan Çayı Hızla Yükseldi: 5 ölü 1 kayıp

Siirt'te Limak Enerji tarafından işletilen Alkumru Barajı ve Kirazlık HES'in de bulunduğu Botan Çayı hızla yükselince piknik yapan vatandaşlar suya kapıldı.

25.08.2014
Siirt Botan Çayı Hızla Yükseldi: 5 ölü 1 kayıp

Siirt'teki Botan Çayı'nda sular 18:00 sularında aniden yükseldi. Pazar gününü çay kenarında piknik yaparak değerlendiren vatandaşlarımızdan suya kapılan 4 kişi kurtarılırken 1 kişiye henüz ulaşılamadı. Birinin henüz 5 yaşındaki Seval Tarlak isimli kız çocuğu olduğu öğrenilen 5 kişi ise vefat etti.

Akşam saatlerinde Alkumru Barajı için "barajın taştığı", "baraj kapağının arızalandığı" gibi bilgiler basında yer alırken Alkumru Barajını ve Kirazlık HES'i işleten Limak Enerji konuyla ilgili açıklama yaptı. Şirket barajın 24 Ağustos günü de normal prosedürler çerçevesinde işletildiğini, sabah 6 ile 10 saatleri arasında 1 ünitenin çalıştırıldığını, 16:00'da da TEİAŞ'tan gelen talimatla diğer 2 ünitenin devreye alındığını açıkladı. Barajlarda kapak açılmaması ya da kapak arızası bulunmadığını belirten Limak Enerji, olaydan etkilenen vatandaşların yasak olan bölgede bulundukları anlaşılmış olup prosedürler gereği siren ve anonslar ile uyarılar yapılmasına rağmen bu üzücü olay yaşanılmıştır dendi. Pazar faciası yaşanmadan 9 gün önce 15 Ağustos günü Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında "Siirt İl Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı" yapıldığı öğrenildi.

Olay öğrenildikten sonra toplanan vatandaşlar şirket yetkililerini suçlarken Vali Mustafa Tutulmaz'ı da istifaya davet etti.

Vefat eden vatandaşlarımıza rahmet diler, kayıp vatandaşımızın bir an önce sağ olarak bulunmasını ümit ederiz.
Enerji Atlası

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller