İlk Lisanslı GES'te Kurulum Başladı

Türkiye'nin ilk lisanslı güneş enerji santralinin kurulumuna Erzurum'da başlandı. Tesisin Haziran ayı sonunda faaliyete geçmesi bekleniyor.

21.04.2016
İlk Lisanslı GES'te Kurulum Başladı

TEİAŞ tarafından düzenlenen kapasite yarışmasında Erzurum'da 4,9 MWe güç için hak kazanan Halk Enerji, 31 Aralık 2015'te de EPDK'dan lisansını aldığı Erzurum GES'in kurulumuna Nisan ayında başladı.

Solar enerji sektöründe gerçekleştirdiği kurulumlar ve AR-GE çalışmalarıyla öne çıkan Halk Enerji’nin Genel Müdürü Mustafa Atilla, Erzurum GES’in Türkiye solar enerji sektörü için bir milat olduğunu dile getirdi.

"Erzurum’daki hava koşulları nedeniyle Nisan ayında santralimizin kurulumuna başladık. Haziran ayı sonunda tamamlamış olacağız. Bu proje bizim için önemli olduğu kadar Türkiye için de önemli. Çünkü ilk defa Türkiye enerjisini güneşten lisanslı olarak alıyor olacak" dedi.

GÜNEŞ ENERJİSİ TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE KARLI BİR YATIRIM
Türkiye’nin solar enerji sektöründe önemli bir gelişim kaydettiğini kaydeden Mustafa Atilla; "Yıllar önce, güneş enerjisi konusunda yeterli know-how’ın ülkemizde olmadığı dönemde, Erzurum’da güneş enerjisi santrali olur mu deniliyordu. Biz güneş enerjisinin Türkiye’nin her yerinde karlı bir yatırım olduğunu ispatlamak için Erzurum’dan başlamak istedik ve tesadüf olarak da Erzurum projesi bize nasip oldu. 5.3 megawatt’lık lisanslı projeye ilave olarak 4 MW’lık lisanssız santrali projeye ekleyerek projemizin boyutunu büyüttük. Bu süreçte de hem Erzurum yerel yönetiminden hem ileri gelenlerinden ve halkından çok önemli destekler aldık." dedi.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller