İç Anadolu'nun En Büyük Elektrik Santrali Devreye Alındı

İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük elektrik üretim santrali olacak İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin 3'te 2'lik kısmı devreye alındı.

08.07.2016
İç Anadolu'nun En Büyük Elektrik Santrali Devreye Alındı

Yüzde 70'i Gama Enerji'ye, %30'u Malezya merkezli Tenaga Nasional Berhad firmasına ait İç Anadolu Bölgesi'nin kurulu güç olarak en büyük elektrik üretim tesisi olacak İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin 3'te 2'lik kısmı devreye alındı.


Tamamlandığında 3 türbin ile 840 MWe güce sahip olacak İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'inde ilk 2 türbin Haziran ayı içerisinde devreye alınarak 560 MWe güçle elektrik üretimi başladı. İç Anadolu Bölgesinde şuan faaliyette bulunan en büyük elektrik santrali ise 798 MWe güce sahip Baymina Ankara Doğalgaz Santrali'dir.


TEKNİK KAYIP AZALACAK
İç Anadolu Bölgesi'nin elektrik enerjisi ihtiyacını dengeleyen Gölbaşı Orta Anadolu Yük Tevzi Merkezi'ne bağlı yeterli elektrik üretim tesisi bulunmadığından bölgenin elektrik tüketiminin karşılanması amacıyla yüksek voltajlı uzun mesafeli elektrik iletim hatlarıyla bölgeye elektrik enerjisi aktarılmakta, bu durum teknik kayıp miktarını arttırmaktadır.

Bölge elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 20'sine denk gelen elektrik enerjisini üretebilecek olan İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali ile, enerji nakil hatlarının yoğun olarak kullanılmasına bağlı olarak oluşan teknik kayıp miktarı da önemli miktarda azaltılacak.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller