Humartaş Enerji 175 MWe Kapasiteli GES Kuracak

Yılmaz Humartaş'ın sahibi olduğu Humartaş Enerji 175 MWe kapasiteli güneş enerji santrali kuracak.

04.12.2015
Humartaş Enerji 175 MWe Kapasiteli GES Kuracak

Humartaş Enerji 2017 yılı ortasına kadar tamamlayacağı toplam 175 MWe kapasiteli GES projelerinin ilk paketi olan 57 MWe kapasitesi için Hollandalı enerji firması Yakamoz Energy ile 64 milyon avroluk finansman sözleşmesi imzaladı.

Hollanda hükümetinin de desteklediği, yenilenebilir enerji alanında iki ülkenin işbirliği sonucunda oluşturulacak ilk paket olan 57 megavatlık güneş enerjisi projesi kapsamında gelecek yıl elektrik üretimine başlanacak.

2017 yılı ortasında tamamlanması planlanan 175 MWe kapasiteli GES için ise 200 milyon avro yatırım gerektiği belirtildi.

Humartaş Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Humartaş kuracakları 175 MW kapasiteli GES tesisleri ile yıllık 280 milyon kilovatsaat elektrik enerjisinin temiz ve yenilenebilir enerji kaynağı olan güneşten elde edileceğini, bu üretim miktarının da 80 bin konutun yıllık elektrik tüketimine eşit olduğunu belirtti.

Humartaş Yapı ve Enerji firması biri devrede olan 27,6 MW kapasiteli üç hidroelektrik santral lisansına da sahip durumda.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller