Güneş Enerji Santralleri 4 Şehrin Elektrik Tüketimini Karşılıyor

Enerji alanında yerini güçlendirme çabasında olan güneş sektörü tarafından devreye alınan güneş enerji santralleri ile artık 4 şehrin elektrik tüketimi karşılanabiliyor.

09.03.2016
Güneş Enerji Santralleri 4 Şehrin Elektrik Tüketimini Karşılıyor

Ocak ayının sonlarında verdiğimiz haberle, güneş enerji santrallerinin 3 şehrin elektrik tüketimini karşılama potansiyeline ulaştığını okuyucularımızla paylaşmıştık.

O günden bu yana 96 MWe kapasiteli toplam 37 tesis daha devreye alındı ve bugün kadar kabulü yapılarak şebekeye elektrik veren tesis sayısı 329'a, bu tesislerin kurulu gücü ise 356 MWe kapasiteye ulaştı.

Toplam tüketimin çok küçük bir payını karşılayabilen GES'ler, her ne olursa olsun 4 şehrin elektrik tüketimini karşılayabilecek seviyede artık. Evet bu şehirler elektrik tüketiminin en düşük olduğu dört şehir. Yani Ardahan, Tunceli Bayburt ve Kilis.

Yenilenebilir enerji alanında umutlandırıcı ya da motivasyon arttırıcı bu tür küçük dokunuşları paylaşmaya devam edeceğiz.

Güneş enerji santralleri listesi ve elektrik üretim istatistikleri için Güneş Enerji Santralleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller