Gece Yarısı Kesintisi

31 Mart'ta yaşanan büyük elektik kesintisinin ardından 12 Nisan gecesinin ilk dakikalarında birçok şehri etkileyen bir elektrik kesintisi daha yaşandı.

12.04.2015
Gece Yarısı Kesintisi

31 Mart'ta yaşanan büyük elektrik kesintisi sonrası bir büyük çaplı kesinti daha yaşandı.

Elektrik kesintisinin İstanbul’un çeşitli ilçeleri, Çanakkele Merkez, Ankara Çankaya ile birlikte İzmir, Aydın, Konya, Erzurum, Adana, Mersin, Gaziantep, Kocaeli, Konya, Ordu, Trabzon, Uşak, Siirt, Artvin, Giresun, Adıyaman ve Batman illerinde de kısmen etkili olduğu haber sitelerinde yayınlandı. 31 Mart'ta yaşanan kesintinin aksine 12 Nisan gece yarısı yaşanan kesintilerin kimi yerlerde birkaç dakika olmakla birlikte en fazla yarım saat sürdüğü öğrenildi.

Bazı Santrallerde Üretim Durdu
Çeşitli işletim arızalarına bağlı olarak kimi zaman "doğal" olarak görülen santral arızaları, elektrik kesintisinin olduğu dakikalarda da görüldü. Arızaların işletim kaynaklı mı yoksa enterkonnekte sistemdeki frekansa bağlı bir arızamı olduğu bilinmemekle birlikte elektrik kesintisinin etkili olduğu 00:00'dan itibaren küçük-büyük 13 farklı santralde kısmen yada tamamen arıza durumu oluştu.

Not: Türkiye'de işletmede bulunan binden fazla elektrik üretim santralinde genellikle santralin bir kısmını etkileyen ve yine genellikle belirli saatleri içeren 20-60 kadar arıza kaydı hemen hergün oluşmaktadır.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller