Bis Enerji Elektrik Üretim Faaliyetini Durdurdu

Bursa OSB'de bulunan firmalara ve diğer serbest tüketicilere elektrik satışı yapan Bis Enerji üretim faaliyetini durdurdu.

30.11.2015
Bis Enerji Elektrik Üretim Faaliyetini Durdurdu

486 MW kapasieye sahip Bursa Doğalgaz Termik Santrali ile 3 milyar 450 milyon kilovatsaat elektrik üretim kapasitesine sahip olan Bis Enerji Elektrik Üretim A.Ş. üretim faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada "Enerji sektöründeki halen devam eden negatif dalgalanmalar ve reel sektörde ekonomik koşulların zorlaşması, doğalgazdan üretim maliyetlerinin yüksek olması ve tahsilat tarihleri ile ödeme tarihlerinin örtüşmemesi nedeniyle üretim faaliyetleri şimdilik durdurulup tesisin üretim grupları bakıma alınmıştır. Mevcut kapasitemiz sayesinde sistemden ucuz fiyatla elektrik satın alınarak % 100 iştirakimiz olan BİSEN ELEKTRİK SATIŞ A.Ş. üzerinden müşterilerin elektriği karşılanmaktadır. Bu süreç içerisinde bazı hukuki prosedürler de başlamış olup konunun çözümlenmesi ile ilgili olarak gerekli görüşmeler devam etmektedir. Ayrıca firmamıza büyük katkısı olacağına inandığımız yabancı firmalarla da ortaklık konusunda ön anlaşmalar imzalanmış olup, yıl sonuna kadar sonuçlandırmak amacıyla görüşmeler hızlı bir şekilde devam etmektedir" denildi.

Bu gelişmeyle kurulu güç olarak Bursa'nın en büyük 2., Türkiye'nin ise 38. elektrik santralinde elektrik üretimi durmuş oldu.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller