Antalya'da Kurulacak Küçükköy ve Taşkesiği GES'leri İçin Önlisans Alındı
Antalya'da kurulacak Küçükköy ve Taşkesiği GES'leri için önlisans alındı.

2015 yılında TEİAŞ tarafından gerçekleştirilen kapasite tahsis yarışmasında Antalya ili için önlisans almaya hak kazanan iki güneş enerji santrali projesi daha önlisans aldı.
RES Anatolia Holding A.Ş. tarafından Korkuteli ilçesinde Küçükköy GES için kazanılan 18,61 MW kapasite için 18,61 MW kapasiteli, aynı ilçede Baltech Enerji Üretim Pazarlama Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından Taşkesiği GES için kazanılan 26 MW kapasite için 10,39 MW kapasiteli ve 2,5 yıl geçerli önlisanslar, EPDK tarafından ilgili şirketlere verildi.
237 MW KAPASİTE İÇİN LİSANS ALINDI
Küçükköy GES ve Taşkesiği GES projeleri için alınan önlisanslarla birlikte toplam 236,73 MWe kapasite için lisans/önlisans alınmış oldu. Bu projelerden toplam gücü 12,90 MWe olan iki proje lisans alırken geri kalan 223,83 MWe proje ise henüz önlisans almış durumda.
Detaylar için: GES Yarışma Sonuçları
verimli, yerel, temiz enerjili geleceğe..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Antalya 100. Yıl Stadyumu Enerjisini Güneşten Alacak
Kayseri Güneş Enerjisinde Lider
AKEDAŞ'tan 2 Ayda 10 MW Lisanssız Güneş Enerji Santrali'ne Onay
Konya OSB Güneş Enerji Santrali Kurulumu Başladı
Entegro Enerji'nin Konya'da Kuracağı Güneş Enerji Santrali için ÇED Kararı Açıklandı
Toyota Galler'deki Fabrikasına Güneş Santrali Kurdu
Aydın'ın En Büyük Güneş Enerji Santrali Devreye Alındı
Adıyaman'ın İlk Güneş Enerji Santrali Faaliyette