Altay'ın GES Projesine Gediz Elektrik'ten Onay

Türkiye'nin en köklü spor kulüplerinden Altay'ın güneş enerji tesisi projesine Gediz Elektrik'ten onay geldi.

01.04.2016
Altay'ın GES Projesine Gediz Elektrik'ten Onay

İZKA'nın da desteği ile Gaziemir tesislerinde tükettiği elektrik enerjisini güneş enerjisi ile karşılamayı planlayan Altay Spor Kulübü'ne, bölgenin elektrik dağıtım şirketi Gediz Elektrik, projeyi uygun görerek kulübe çağrı mektubu alma hakkı verdi.

2000'li yıllardan bu yana zor günler geçirse de tarihinde yakaladığı başarıları ve duruşuyla "BÜYÜK ALTAY" olarak anılan kulüp, GES projesine büyük önem veriyor.

Gerek profesyonel takım gerekse de altyapı takımlarının hizmetinde bulunan kamp merkezi, idari bina, 2 çim saha ve bir halı sahanın bulunduğu Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nin elektrik giderleri için kulübün kasasından aylık ortalama 5 bin TL çıkıyor.

100 kW'lik GES tesisi projesinin bir kısmını İZKA'dan alacağı mali destekle kalanını ise kulübün öz kaynaklarıyla karşılamayı hedefleyen Altay, tesisin devreye girmesiyle hem yerli ve yenilenebilir enerji kaynağı ile elektrik ihtiyacını karşılamış olacak hem de tesislerinin elektrik giderlerini sıfırlayacak.

Altay, projenin hayata geçmesiyle tükettiği elektrik enerjisini güneşten karşılayan ilk spor kulübü olma özelliğine de sahip olacak.


Fenerbahçe Maçında Elektrik Tüketimi Yüzde 6,4 Arttı

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller