AKEDAŞ'tan 2 Ayda 10 MW Lisanssız Güneş Enerji Santrali'ne Onay

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. AKEDAŞ, 2 aylık süreçte lisanssız güneş enerji santrali için yapılan başvuruların 10 MW'tan fazlasına onay verdi.

25.07.2014
AKEDAŞ'tan 2 Ayda 10 MW Lisanssız Güneş Enerji Santrali'ne Onay

Antalya, Burdur ve Isparta bölgelerinde elektrik dağıtım faaliyeti yürüten Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. AKEDAŞ, bu bölgeden gelen lisanssız elektrik üretimi başvurularını da değerlendiriyor.

2014 yılı Mart ve Nisan ayları içerisinde yapılan güneş enerji santrali (GES) başvurularından 18 adedine onay veren AKEDAŞ, 10,71 MW'lık GES projesini onaylamış oldu.

GES projesi onaylanan kurumlar arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antek Enerji, Aşiyan İnşaat, Toros Residence, Öz İnşaat, Sume Mühendislik, Creative Enerji, MS Talaşoğlu Turizm ve Aytun Enerji gibi kurumlar ile şahıslar bulunmakta.

AKEDAŞ tarafından iki aylık süreç içerisinde yapılan 10,71 MW kurulu güce sahip başvuruların hayata geçirilmesi ile beraber yıllık yaklaşık 15 milyon 700 bin kw/saat elektrik enerjisi, yenilenebilir ve temiz enerji kaynağı olan güneşten üretilecek. 15 milyon 700 bin kw/saat'lik enerji ortalama 5.200 konutun yıllık elektrik ihtiyacına karşılık gelmekte.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller