Enerjisa büyümesini sürdürüyor

Enerjisa, 2017’nin ilk yarısında elde ettiği başarılı performansı ve istikrarlı büyümesiyle dikkat çekiyor. Capital 500 listesinde bu sene 12’inci sıraya yükselen Enerjisa, finansal sürdürülebilirlikte hız kesmeyerek Türkiye’nin özel sektördeki en uzun vadeli tahvil ihracını gerçekleştirdi. Yatırımcılardan yoğun talep gören 5 yıl vadeli 335 milyon Türk lirası tutarındaki tahvil ihracı Enerjisa’ya yeni yatırımlar için ek finansman desteği sağladı.

11.08.2017
Enerjisa büyümesini sürdürüyor

Enerjisa, Capital dergisi tarafından Ağustos ayında açıklanan Capital 500 listesinde 12’inci sıraya yükseldi. Sıralamada her geçen sene zirveye yaklaşan Enerjisa, bu başarısının ardından Türkiye’de bugüne kadar özel sektördeki en uzun vadeli tahvil ihracını gerçekleştirdi. Ak Yatırım’ın danışmanlığı ve aracılığı ile 5 yıl vadeli 335 milyon Türk Lirası tutarında TÜFE’ye endeksli tahvil ihracı, yatırımcılardan yoğun talep görürken yeni yatırımlar için ek finansman desteği sağladı.

Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, Türkiye’deki en uzun tahvil ihracına ilişkin şunları söyledi: “Enerjisa olarak büyümeye ve yükselmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin dinamik ve büyüyen elektrik piyasasında ilklerin ve yeniliklerin öncüsü olarak, sektörün şeffaflaşmasına ve yatırımcılar için cazibesinin artırılmasına katkı sağlamayı amaçlıyla birçok ilke imza atıyoruz. Dağıtım şirketlerimiz ile 2017 yılı Mart ayında Türkiye’deki “en büyük” reel sektör tahvil ihracını gerçekleştirmiştik, yine 2016 yılı Ağustos ayında Türkiye’deki ilk “TÜFE’ye endeksli” tahvil ihracını yaptık. Bu kez de Türkiye’deki “en uzun vadeli” özel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdik. Ülkemiz finansal piyasalarının gelişmesine ve derinleşmesine büyük katkı sağlayan tahvil ihraçlarımıza aldığımız yoğun talepten çok memnunuz. Bu çalışmalarla yeni yatırımlar için de finansman yaratmış olduk” dedi.

Kıvanç Zaimler, Capital 500 araştırması ile ilgili olarak araştırmanın geneli değerlendirildiğinde, en fazla ciroyu enerji sektörünün yarattığına dikkat çekti. “Yıllardır enerji sektörünün cirodan aldığı pay yüzde 19-20 arasında seyrediyor. 2016 verilerine göre sektörün payı yüzde 19,04 olarak gerçekleştirdi. Biz de 2012 yılında 28. sıradan girdiğimiz listede hızlı bir şekilde yükselerek 12’inci sıraya yükseldik. Türkiye’nin en büyükleri ve en iyileri arasında yer almak hepimiz için önemli bir başarı” dedi.

Enerji Atlası
verimli, yerel, temiz enerjili geleceğe..
Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller