Neden İnverter Klima Tercih Etmelisiniz ve Klima Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Ülkemiz, her dört mevsimi tüm çıplaklığı ile yaşayan nadir ülkelerden biri. Yaz mevsimini nemli ve çok sıcak yaşayan ülkemizde, kış mevsimi ise soğuk geçer. İşte böyle bir durumda, fiziksel ve psikolojik olumsuzluklardan kurtulmanın en ideal yolu hiç kuşkusuz doğru seçilmiş klimalardan geçer.

01.01.2018
Neden İnverter Klima Tercih Etmelisiniz ve Klima Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Ülkemiz, her dört mevsimi tüm çıplaklığı ile yaşayan nadir ülkelerden biri. Yaz mevsimini nemli ve çok sıcak yaşayan ülkemizde, kış mevsimi ise soğuk geçer. İşte böyle bir durumda, fiziksel ve psikolojik olumsuzluklardan kurtulmanın en ideal yolu hiç kuşkusuz doğru seçilmiş klimalardan geçer. Verimli ve ultra sessiz cihaz seçimleri, mevsim etkilerini en aza indirger; böylece, ortamınızda rahatı ve konforu bir arada yaşamanızı sağlar. Doğru seçilmiş bir cihaz ile kötü havanın verdiği psikolojik ve ruhsal yıpranmışlığı ortadan kaldırır ve iş veriminizin düşmesini engellemiş olursunuz. Fiyatı, sessizliği, elektrik tasarrufu, verimi ve daha birçok kriteri göz önünde bulundurarak cihaz seçimi yapmanız, hem bütçenize hem de sağlığınıza önemli ölçüde etki eder. Bu bağlamda, inverter klima seçimi sizin için öncelikli olmalı. Klima markaları ve modelleri de seçim yaparken göz önünde bulundurmanız gereken kriterler arasındadır.

İnverter Klimalar İlk Tercihiniz Olmalı!
Türkçe karşılığı “çevirici” olan İnverter, elektrik frekansını değiştirmeyi amaçlayan teknolojiyi ifade eder. Bu teknoloji, elektrik frekansını baz alarak kompresör devir ayarını yapar ve ısıtma/soğutma ihtiyacına göre gerekli elektriğin kompresörlere yeteri miktarda ulaşmasını sağlar. Bu da özellikle elektrik tasarrufu sağlamak isteyen kullanıcılar için mükemmel bir sistem anlamına gelir. Siz de eğer elektrik faturalarından korkuyor ve bu yüzden satın almaktan çekiniyorsanız; inverter klima satın alarak bu korkularınızı yenebilirsiniz. İnverter teknolojisine sahip kompresörler, özellikle değişken şebeke hatlarındaki akımları kontrol altına almak için de ideal ortamı sağlar. Bu sayede, cihazınızın arızalanması da engellenmiş olur. Sürekli olarak aynı akımda çalışan cihazlar aynı zamanda ısı sensörleri ile de ideal sıcaklığı yakalamış olur ve bu sıcaklığı tüm ortama eşit ölçüde yaymış olur. Kısacası inverter modeller ile hem daha tasarruflu elektrik harcaması sağlamış hem de ortamınızın havasını dengelemiş olacaksınız. Aynı zamanda uygun klima fiyatı için de inverter modellerini tercih edebilirsiniz.

Klima Çeşitleri Arasında Karar Verirken...
Kullanım alanlarına göre farklı çeşitleri mevcuttur. Aynı zamanda alanın büyüklüğüne göre de farklı tipleri bulunur. Eğer eviniz için arıyorsanız; duvara monte edilen klima çeşitlerini tercih etmeniz gerekir. Split klima denilen bu tarz cihazlarda; iç ünite odanın iç kısmına, dış ünite ise cam veya kapının arkasına monte edilir. Küçük ortamlardaysa, portatif klima seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Dilediğiniz ortama kolaylıkla taşıyabileceğiniz portatif "seyyar" cihazlar sayesinde sadece kullandığınız mekanı ısıtmak/soğutmak daha avantajlı hale gelir. Salon tipi ısıtma soğutma sistemleri ise; çok güçlü motorlara sahip araçlardır. Kafe, restoran, kütüphane, okul, hastane ve spor salonları gibi birçok alanda, salon tipi bir model seçebilirsiniz. Ancak özellikle bu durumda seçiminizin inverter olmasına dikkat etmeniz gerekir. Ancak bu sayede daha tasarruflu enerji tüketimi gerçekleştirmiş olabilirsiniz.

Koçtaş Klima Kampanyaları ile Kaliteyi Ucuza Almanız Mümkün
Klima seçimi yaparken, cihazın teknik özellikleri ile birlikte ürün ile sunulan materyallerin kalitesi ve fonksiyonları da oldukça önemli. Klima temizleme aparatları, montaj seti kiti, pompa ve yağ katkısı ile birlikte kumanda özellikleri de, seçim noktasında dikkat edilmesi gerekenler arasında. Cihaz kumandalarının kullanım kolaylığı sağlaması; cihazdan alınacak verimi oldukça etkiler. Koçtaş'ta farklı markalar bir arada yer alıyor. Markaların farklı özelliklere sahip klima çeşitleri arasından dilediğinizi bulabilir ve aralarında kolaylıkla fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Klima kampanyaları ile size sunulacak cazip teklifleri değerlendirmek ve en uygun ücretlerle en ideal seçimi yapmak için hemen Koçtaş'a uğrayın. Evinizin havasını kökten değiştirmeye hazırsanız, acele edin!

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller