Süloğlu RES Tam Kapasite Devrede

Alman enerji şirketi Steag GmbH tarafından Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde kurulan Süloğlu Rüzgar Santrali tam kapasite devreye girdi.

05.12.2015
Süloğlu RES Tam Kapasite Devrede

Alman enerji şirketi Steag GmbH'nin Türkiye'deki yatırımı Süloğlu Rüzgar Santrali'nde tam kapasite ile elektrik üretimi başladı.

EPDK'dan 2011 yılı Mart ayında Steag Rüzgar Süloğlu Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından alınan RES lisansının projesi 2015 yılı dolmadan tam kapasite devreye girerken tesisin yıllık ortalama 163 milyon 650 bin kilovatsaat enerji üretmesi bekleniyor.

Vestas rüzgar türbinlerinin kullanıldığı projede her biri 3 MW güce sahip 20 adet türbin kullanıldı. 18 Eylül'de 18 MW, 11 Ekim'de 18 MW ve son olarak 13 Kasım'da 24 MW kapasitenin devreye alındığı tesiste 60 MW kurulu güce ulaşıldı.

Daha önce tüketilen enerjinin sadece %5'ini il sınırlarındaki elektrik santralleri ile üretilen Edirne'de, şehrin en büyük elektrik üretim tesisi konumuna gelen Süloğlu Rüzgar Santrali'nin devreye alınmasıyla il sınırlarında tüketilen enerjinin de %17'si artık il içerisinde üretilebiliyor.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller