Sarpıncık RES'in İmar Planı İptal Edildi

İzmir Karaburun'da Çalık Enerji tarafından yapılması planlanan Sarpıncık RES'in imar planı İzmir 1'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

24.03.2016
Sarpıncık RES'in İmar Planı İptal Edildi

Çalık Enerji'nin İzmir Karaburun'da hayata geçirmeyi planladığı 14 rüzgar türibinden oluşan 32 MWe kapasiteli Sarpıncık Rüzgar Enerji Santrali'nin imar planı İzmir 1'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Daha önce Avukat Cem Altıparmak tarafından açılan dava ile 22 Ekim 2015 tarihinde alınan "ÇED olumlu" kararının iptalinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 5 gün sonra yeniden "ÇED olumlu" kararı almıştı. Bu gelişmenin ardından açılan ikinci dava ile 6'ncı İdare Mahkemesi 29 Ocak 2016'da yürütmeyi durdurma kararı vermiş ancak 17 gün sonra bu karar kaldırılmıştı.

Yürütmenin durdurulmasının kaldırılmasıyla, şantiye alanı kurulan ve türbin direklerinin kurulması çalışmalarına başlanan Sarpıncık RES projesi için, bu kez İzmir 1'inci İdare Mahkemesi'nden, imar planlarına yönelik karar çıktı. Mahkeme, proje için verilen imar planlarını iptal etti.

Sarpıncık RES inşaatında EPDK verilerine göre 2015 Temmuz itibariyle yüzde 12,8 ilerleme sağlanmıştı. Çalık Enerji'nin İzmir Urla'da da 40 MWe kapasiteli "Demircili Rüzgar Santrali" projesi bulunuyor.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller