MEDAŞ Lisanssız GES'te 728 MW Kapasiteyi Onayladı

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) bölgesinde toplam 728 MW kapasiteye sahip güneş enerjisi santrali (GES) çağrı mektubu almaya hak kazandı.

13.09.2015
MEDAŞ Lisanssız GES'te 728 MW Kapasiteyi Onayladı

Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Karaman ve Kırşehir illerinde elektrik dağıtım hizmeti veren Meram Elektrik Dağıtım A.Ş.'den (MEDAŞ) toplam 728 MW kapasiteye sahip GES projesi çağrı mektubu almaya hak kazandı. 728 MW'lık gücün 11 MW'lık bölümünün ise geçici kabulü yapılarak bu tesislerde güneşten elektrik üretimi başladı.

Yüksek güneş radyasyonu değerlerine sahip olan bölge, ülke genelinde en çok lisanssız üretim başvurusunun yapıldığı elektrik dağıtım bölgelerinden biri konumunda.

TEİAŞ tarafından trafo merkezlerine bağlanabilecek maksimum kapasitenin 842 MW olduğu bölgede toplam kapasitenin %86,4'ünü oluşturan projeler çağrı mektubu almaya hak kazanmış oldu. Bölgeye ayrılan kapasitelerin tamamında elektrik üretimi yapılmaya başlandığında güneş enerjisi ile Karaman ve Kırşehir'in toplam elektrik tüketiminden de fazla olarak yaklaşık 1 milyar 100 milyon kilovatsaat elektrik üretimi lisanssız güneş enerjisi santralleri ile yapılabilecek.

Bölgede, illere göre lisanssız üretim tesisleri için 22 Haziran 2015 itibariyle ayrılan kapasiteler şöyle;
Konya - 510 MW
Niğde - 101 MW
Aksaray - 74 MW
Karaman - 68 MW
Nevşehir - 60 MW
Kırşehir - 29 MW
TOPLAM - 842 MW

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller