479 Metre Yüksekliğinde Rüzgar Türbini İnşa Edilecek

ABD'de 4 üniversitenin ortak çalışmasıyla projelendirilen rüzgar santrali yerden 479 metre yüksekte olacak.

13.04.2016
479 Metre Yüksekliğinde Rüzgar Türbini İnşa Edilecek

Yenilenebilir enerji kaynaklarından rüzgar enerjisi hakkında ortak proje yürüten ABD'deki 4 üniversite 479 metre yüksekliği sahip olacak 50 MW gücünde rüzgar türbini gelişirmeyi planlıyor.

Proje aşamasındaki türbinin kanatları 200 metre genişliğinde olacak olup klasik türbinler gibi 3 kanatlı değil 2 kanatlı olarak projelendirildi. Mevcut türbinlerin aksine rüzgarı arkadan alacak olan dev türbinin kanatlarının belirli bölümleri kapanabilir özelliğe de sahip olacak. Bu sayede daha düşük rüzgar hızlarında da enerji üretimi gerçekleştirilebilecek. Bilindiği gibi rüzgar hızı yerden yükseldikçe artmaktadır. Proje ile daha yükseklerde esen bu rüzgar gücünden faydalanılması hedefleniyor.

Rüzgar türbini gövdesi, 235 metre yüksekliğe sahip Türkiye'nin en yüksek yapısı İstanbul Sapphire'den yaklaşık 2 kat yüksekte, 479 metrede konumlandırılacak. Bu dev kulenin ayakta kalması için zemine oturma alanı ise yaklaşık 400 metrekare olacak.

ABD Enerji Bakanlığı tarafından desteklenen proje için 2019 yılına kadar 10'da 1 büyüklüğe sahip bir prototip hazırlanacak olup Bakanlık bu amaçla şimdilik 3,5 milyon dolar destek verdi. Dev türbinin yapılması için ise daha 15 yıla ihtiyaç olduğu düşünülüyor.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller