Ve İlk Kez Rüzgar Santralleri Kömür Santrallerini Geçti!

Türkiye'de dün rüzgar santralleri üretim rekoru kırdı. Rüzgar santralleri linyit ve ithal kömür santrallerinden ayrı ayrı olarak ilk kez daha fazla elektrik üretti.

10.04.2015
Ve İlk Kez Rüzgar Santralleri Kömür Santrallerini Geçti!

Mevsim normallerine göre daha soğuk geçen içinde bulunduğumuz haftada soğuk havanın yanı sıra rüzgarlarda çok etkili. Nitekim Türkiye'de bulunan rüzgar santrallerinde dün (9 Nisan 2015) 69 milyon 511 bin 950 kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleştirerek hem Türkiye rekoru kırıldı hem de linyit + taş kömürü ile ithal kömür santrallerinden daha fazla elektrik üretildi.

Ülkenin toplam enerji üretiminin %9,69'unun, enerji tüketiminin ise %9,62'sinin rüzgardan karşılandığı 9 Nisan günü ithal kömür santralleri 68 milyon 478 bin kilovatsaat (%9,54), taş kömürü ve linyit santralleri ise toplam 63 milyon 149 bin 600 kilovatsaat (%8,8) elektrik enerjisi üretti.

Fiyatlar Düşüyor
Yenilenebilir enerji kaynaklarının teşvik edilmesi ve üretim maliyetlerinin çok düşük olması nedeniyle rüzgar santrallerinde üretim arttığında toptan piyasada elektrik alım maliyetleri düşmekte, uzun vadede son kullanıcıya yansıtılacak elektrik birim maliyetlerindeki artışta dolaylı olarak ötelenmektedir.

Rüzgar santrallerimizin listesi için tıklayınız.

Rüzgar santrallerimizde kullanılan türbin markaları için tıklayınız.

Rüzgardan elekrik üretimi verileri için tıklayınız.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller