TEİAŞ'tan

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), bir gazetede kurumun "paralel yapı" marifeyitle yönetildiği ve elektrik kesintisi arkasında bu gücün olduğu iddialarına yanıt verdi.

05.04.2015
TEİAŞ'tan

TEİAŞ, Yeni Akit gazetesinde yer alan "elektrik kesintisi TEİAŞ'ı ele geçiren paralel yapı tarafından yapıldı" iddialarına resmi internet sitesinden yayınladığı duyuru ile cevap verdi.

TEİAŞ tarafından 4 Nisan günü yayınlanan basın duyurusu:

Son günlerde Teşekkülümüz ve Teşekkülümüz yöneticileri ve personeli hakkında görsel ve yazılı basın organlarında yayımlanan gerçek dışı haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacı ile aşağıdaki agldamaıam yapılması zarureti hasıl olmuştur.

01 Nisan 2015 tarihli Yeni Akit gazetesinin Yan Manşet bölümünde "Hain Bunlar"; "Elektrik Kesintilerinin Arkasından da Paraleller Çıktı" başlığı ile verilen ve adı geçen gazetenin 12 nci sayfasında ve ayrıca aynı tarihli internet sayfasında da "Hain bunlar hain" başlığı altında İsmail Uğur imzası ile "(TEİAŞ) Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'nün paralel yapının elinde olduğu, paralel yapı tarafından yönlendirildiği ve Teşekkül Genel Müdürünün ve bir kısım yöneticilerinin paralel yapıya mensup olduğu, 31 Mart 2015 tarihinde yaşanan elektrik kesintisinin haberde adı geçen Teşekkül personeli tarafından planlı bir şekilde yapıldığı; bu personel tarafından Sn. Cumhurbaşkanımız R. Tayyip ERDOĞAN'a karşı küfür ve hakaretlerde bulunulduğu ve hatta 17-25 Aralık darbe planlarının TEİAŞ'ta planlandığı, hırsızlık ve yolsuzluk yapıldığı" şeklinde gerçek dışı, hakaret ve iftiraya varan, kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye sebebiyet veren bir haber yayımlanmış; söz konusu asılsız haber aynı gün içerisinde bir çok basın yayın organının internet sitesinde Yeni Akit gazetesinin belirtilen haberi kaynak gösterilmek sureti ile yayımlanmıştır.

İlgili haberde iftira niteliğinde iddialarına yer verilen ve Türkiye Elektrik İletin Anonim Şirketi'nin çalışanı ( bazı internet sitelerinde yöneticisi ) olduğu ifade edilen İzzet DİKEN adlı şahıs, TEİAŞ yöneticisi olmadığı gibi çalışanı da değildir ve hiçbir zamanda olmamıştır. Adı geçen şahıs, Teşekkülümüz 8. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü'nün 2009 — 2011 yılları arasında, temizlik hizmetlerinin hizmet alımı yolu ile yapılan ihalesi sonucunda işi alan Dörtel Sosyal Hizmetler Sağ. İnş. Taş. İth. İhr. San. ve Tıc. Ltd. Şti.'de çalışmış olduğu tespit edilen bir firma elemaında. Adı geçenin iş akdi, söz konusu temizlik firmasında çalışmakta iken işini savsaklaması ve diğer çalışanlarla problem yaşaması nedeni ile firma tarafından feshedilmiştir.

Adı geçen kişinin yaşanan elektrik kesintisinin normal bulunmadığına ve bu kesintinin sözde TEİAŞ'ı ele geçiren paralel yapı tarafından kaos amaçlı yapıldığına ilişkin iddiası gerçek dışı ve iftira niteliğinde olup, haberde ismi zilcredilen İzzet DİKEN'in elektrik alanında herhangi bir eğitiminin mevcut olmaması nedeni ile elektrik kesintisinin olağan veya olağan dışı olduğu konusunda değerlendirmede bulunabilecek bir yetldnliği de bulunmamaktadır.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi ülke genelinde elektrik iletim lisansına sahip tek kuruluş olup, aynı zamanda bir kamu kuruluşudur ve elektrik sektörünün belkemiğidir. TEİAŞ'ın ülke kalkınmasına katkısı yadsınamayacak derecededir. Bu nitelikte bir kamu kuruluşu ve personeli üzerinde şaibe uyandıracak ve hiçbir şekilde gerçeliliği bulunmayan hakaret ve iftira niteliğindeki iddiaların kabulü mümkün değildir. Söz konusu haber gerek TEİAŞ'ın, gerekse yöneticilerinin ve personelinin onur, şeref ve itibarını zedeleyecek niteliktedir.

Basın yayın kuruluşlarının öncelikli görevi kamuoyunu ilgilendiren konularda olayları doğru ve objektif olarak yansıtmak; vatandaşları doğru ve gerçeğe uygun bilgilerle donatmaktadır.

Bu anlamda gerçeklikten uzak bu iddiaların doğru olmadığını anlamak kısa bir araştırmayla mümkün iken, bu yönde bir araştırma ve incelemeye gerek gönneyerek TEİAŞ çalışanı dahi olmayan bir kişinin iddialarının gerçekmişçesine bu şekilde haber yapılması basın etiği ve ilkeleri ile de bağdaşmamaktadır.

Konu hakkında ilgili basın yayım kuruluşlarına 5187 sayılı Basın Kanunu ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla işlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un ilgili maddeleri gereğince gerekli Tekzip ve Uyarılar gönderilmiştir.

31 Mart 2015 tarihinde meydana gelen elektrik kesintisi ve nedenleri ile ilgili olarak 03 Nisan 2015 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Müsteşarı Sn. Metin KİLCİ ve TEİAŞ Genel Müdürü Sn. Kemal YILDIR tarafından görsel basında gerekli açıklama yapılmış olup; söz konusu elektrik kesintisi hakkında Teşekkülümüzü ve personelini zan altında bırakmak kastı ile hareket eden kişi ve/veya kişiler hakkında da gerekli yasal başvurular yapılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller