TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır İstifa Etti

TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın istifa ettiği Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından açıklandı.

06.04.2015
TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır İstifa Etti

Enerji Bakanı Taner Yıldız TEİAŞ Genel Müdür Kemal Yıldır'ın istifa ettiğini, elektrik kesintisi ile ilgili sorumlu personellerin soruşturma tamamlanana kadar açığa alındığını açıkladı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintileri ile ilgili olarak TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın sorumluluk alarak istifa ettiğini açıkladı.

Yıldız açıklamasında elektrik kesintisi ile ilgili personellerinde konunun netleştirilene kadar görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

Kesinti ile ilgili açıklamalarda bulunan Yıldız, Doğu ve Batı bölgelerini bağlayan hatların aynı zamanda bakıma alınmaması gerekiyordu. Sistemin diğer iletim hatlarından rahatlıkla talebi karşılayabileceği düşünülmüş. Sisteme duyulan özgüven, arkadaşlarımızın tecrübelerini duydukları özgüven durumu bu noktaya getirmiştir.

12 saniyelik süre içerisinde doğu ile batı hattı teknik olarak birbirinden kopmuş, doğu bölgelerinde üretim fazlalığı nedeniyle frekans yükselişi, batı bölgelerinde tüketim fazlalığı nedeniyle frekans düşüklüğü gözlemlenmiştir dedi.

Dış müdahale iddialarının büyük ölçüde geçersiz olduğu görüşü mevcut incelemelerde zayıf ihtimal olarak görülse de hala ihtimal dahilinde değerlendirilmektedir şeklinde yorumladı.

Türkiye'de yaşanan büyük kesintiyle ilgili başka ülkelerde de oluyor diyerek kendilerini savunma düşüncesi bulunmadığını belirten Bakan Yıldız, fakat öyle tepkiler geliyorki sanki sadece bizde oluyormuş gibi yansıtılıyor, aslı böyle değil dedi.

Seçimlerle ilgili gündeme getirilen seçim günü elektrikler kesilecek iddialarına karşılık olarak Bakan Yıldız, seçimlere kadar tüm izinler iptal edildi, o gün kesinti yaşanmayacak dedi.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller