Taner Ercömert: Limak'ın Hedefi 5.000 MW

Limak Enerji Üretim Grubu Genel Müdürü Taner Ercömert "Santrallarımızın kurulu gücü 3 000 MW’ı geçti, elektrik üretim kapasitemizi 5.000 MW’a çıkaracağız" dedi.

20.04.2015
Taner Ercömert: Limak'ın Hedefi 5.000 MW

Limak Enerji Üretim Grubu sektördeki faaliyetlerini hızla ve büyük bir başarıyla sürdürüyor.

Limak Enerji Üretim Grubu Genel Müdürü Sn. Taner Ercömert’den alınan bilgiye göre Limak Şirketler Grubunun portföyündeki lisanslı santralların kurulu gücü 3 000 MW’ı geçti.

Taner Ercömert Limak Enerji ile ilgili şunları söyledi; "Biz 2007’de Limak’a geldiğimizde şirketler grubumuzun işletmedeki 2 HES ile santral kurulu gücü sadece 26 MW’tı. Yönetim kurulu başkanımızın belirlediği hedef çerçevesinde üretim kapasitemizi büyütmek ve enerji sektöründe önemli bir paya sahip olmak amacıyla çalışmalarımızı yoğunlaştırdık, geçtiğimiz 8 yılda hem portföyümüzdeki santral adedini hemde kurulu gücümüzü artırdık. Böylece Nisan 2015 itibarıyla lisanslı santrallarımızın kurulu gücü ( ortaklı olduğumuz projelerle birlikte ) 3 084 MW’a ulaştı, bu toplamda Limak hissesine düşen güç payı ise 2 373 MW’tır. Lisanslı enerji üretim santralı projelerimizin halen 2 969 MW’lık bölümü işletmededir. İşletmedeki güç toplamında Limak hissesine düşen güç payı ise 2 258 MW’tır.

Nisan 2015 itibarıyla, ülkemizin elektrik kurulu gücü 70 557 MW olup bu güç 1174 santralle karşılanmaktadır. Bunun 535 adedi hidroelektrik santral; 234 adedi doğal gaz ve LNG santralı; 92 adedi rüzgar santralı ; 31 adedi kömür santralıdır. Serbest üretim şirketlerinin sahip olduğu 858 adet santralın toplam kurulu gücü ise 39 200 MW olup enerji grubumuz elektrik üretim kapasitesinde ülkemizin en büyük grupları arasında yer almaktadır. 2015 yılında santrallarımızın toplam elektrik üretiminde ( hem portföyümüze yeni üretim tesislerin ilavesi hemde geçen yıla göre bu yıl barajlara gelen suda artış olması sayesinde) 2014’e göre önemli bir artış bekliyoruz.

Limak Enerji Grubu olarak bir yandan elektrik üretim kapasitemizi büyütürken, 2010 yılından itibaren ülkemizin önemli elektrik dağıtım bölgelerine de ortak olmamız grubumuza büyük bir katkı sağlamış ve önemli bir sinerji yaratmıştır. Limak Enerji Grubu halen Enerji Üretimi, Dağıtımı, Satışı ve Ticareti olarak enerji sektöründeki tüm alanlarda faaliyet göstermektedir."


Limak’ın hedefi 5 000 MW:

Taner Ercömert enerji yatırımları ile ilgili hedeflerini ise şöyle açıkladı; "Portföyümüze yeni hidroelektrik santrallar dahil etmeyi hedefliyoruz, bu çerçevede ( 25 yıl hizmet verdiğim ) güzide kuruşumuz DSİ tarafından önümüzdeki yıllarda yapılacak olan yeni büyük kapasiteli HES ihaleleriyle, 2015 ve 2016 yıllarında yapılması beklenilen büyük kapasiteli EÜAŞ hidroelektrik santrallarının özelleştirme ihalelerine katılacağız. Üretimdeki kurulu gücümüzü 5 000 MW’a çıkarmak ve ayrıca mevcut HES-Doğal Gaz-Kömür bazlı elektrik üretim portföyümüze güneş, jeotermal vb. yenilenebilir kaynaklı santralları da dahil ederek üretim portföyümüzü çeşitlendirmek yolunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz."


Limak Enerji'nin elektrik üretim santralleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller