TANAP Projesi'nin Kompresör ve Ölçüm İstasyonları İhalesini Tekfen Kazandı

TANAP Projesi'nin kompresör ve ölçüm istasyonlarının mühendislik, satın alma ve yapım işi ihalesini Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. kazandı.

18.02.2016
TANAP Projesi'nin Kompresör ve Ölçüm İstasyonları İhalesini Tekfen Kazandı

Azerbaycan Şah Deniz-2 Sahası'ndan çıkarılacak doğalgazın Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınması amacıyla inşa edilen Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından yapılan "Kompresör Ve Ölçüm İstasyonlarına İlişkin Mühendislik, Tedarik ve Yapım İhalesi" için yapılan değerlendirme sonucunda söz konusu işi gerçekleştirecek firma belirlendi.

Türkiye topraklarından geçecek 1850 kilometrelik boru hattı üzerinde bulunan 2 adet Kompresör İstasyonu ve 4 adet Ölçüm İstasyonunun Mühendislik, Tedarik ve Yapım İşi için ön yeterlik almış yerli ve yabancı 11 firmanın 26 Haziran 2015 tarihinde davet edilmesi ile başlayan ihale süreci sonucunda Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile TANAP Doğal Gaz İletim A.Ş. arasında sözleşme imzalandı.

TANAP projesinde ilk gaz sevkiyatının 2018 yılı sonunda başması planlanmakta olup ilk aşamada yıllık 16 milyar metreküp doğalgaz sevkiyatı yapılması, daha sonraki yıllarda aşamalı olarak kapasitenin önce 24 ardından 31 milyar metreküpe çıkarılması planlanmaktadır. Türkiye'nin mevcut doğalgaz tüketimi yıllık 50 milyar metreküp dolaylarındadır.

TANAP İHALELERİ
18.02.2016 2 adet Kompresör İstasyonu ile 4 adet Ölçüm İstasyonunun Mühendislik, Tedarik ve Yapım İşi : Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.

16.02.2016 Eskişehir Yunanistan arası (Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne-İpsala) 459 kilometrelik hatta 48 inç çapında Kara Kesimi Lot-4 Boru Hattı İnşaat ihalesi kazananı: Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı

27 Ekim 2015 SCADA/Telekom Sistemine ilişkin Mühendislik, Tedarik ve İnşaat İşleri ihalesi kazananı: ABB Elektrik Sanayi A.Ş

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller