Suriyeli Mülteciler Elektrikte Kayıp Kaçağı Arttırdı

Enerjisa'ya ait Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., Suriyeli mülteciler nedeniyle bölgede kayıp kaçak oranının arttığını, hedeflerin revize edilmesi için EPDK'ya başvurulduğunu bildirdi.

05.08.2014
Suriyeli Mülteciler Elektrikte Kayıp Kaçağı Arttırdı

Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye illerinin elektrik tedarik ve dağıtımını yapan Toroslar EDAŞ, Suriyeli mültecilerin bölgede ikamet etmeye başlamasıyla kayıp-kaçak miktarının da arttığını bildirdi. Sabancı Holding ve E.ON ortaklığının enerji şirketi Enerjisa'nın sahibi olduğu Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., yaşanan durumun "mücbir sebep" olarak değerlendirilmesi gerektiği ve kayıp kaçak hedeflerinin yeniden belirlenmesi talebiyle EPDK'ya başvurduklarını açıkladı.

Alınan bilgilere göre kayıp kaçak oranının Gaziantep’te yüzde 7’den yüzde 12’ye, Osmaniye’de yüzde 7’den 10’a, Kilis’te yüzde 10’dan 15’e çıktığı belirtilirken, Suriyeli mülteciler için kurulan kamplarda elektrik tüketiminin ölçüldüğü ve faturların düzenli olarak ödendiği belirtilirken evlerde kayıp kaçak miktarının arttığının altı çizildi. Toroslar EDAŞ, kamplar dışında kalan bazı Suriyeli'lerin kaçak elektrik kullandığını va abonelik işlemlerinde de sorunlar yaşandığını belirtti.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller