Salih Yaman, SY GRUP’un sunduğu hizmetleri ve planlarını anlattı

SY GRUP Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yaman, SY GRUP’un sunduğu hizmetleri ve geleceğe dönük büyüme planlarını anlattı.

23.01.2017
Salih Yaman, SY GRUP’un sunduğu hizmetleri ve planlarını anlattı

Bugüne kadar belki kimsenin aklına gelmeyen, belki akla geldiği halde işin hassasiyeti ve zorluğundan dolayı pekte yaklaşılmayan bir alan olan Enerji Santral İşletmeciliğinde önemli başarılara imza atmış SY Grup yönetim Kurulu başkanı Salih Yaman Bey’le işindeki başarıyı ve gelecek planları hakkında konuştuk;

SY GRUP’un faaliyet alanlarından ve yatırımlarından bahseder misiniz?
Enerji santral işletmeciliği, güvenlik ve personel istihdamı konusunda faaliyet gösteren, yaklaşık 30 yıldır aktif pazarda yer alan, hızlı değil istikrarlı büyüyen bir hizmet sağlayıcısı firmayız. Türkiye genelinde merkezi Burdur Bucak olan SY Grup’un ayrıca Ankara, Antalya ve Van’da ofisleri bulunmakta ve yaklaşık 4.000 kişiye istihdam sağlamaktadır.

SY GRUP markası altında SY Enerji, Emre Enerji, Gökböğet Enerji, Akçay Güvenlik ve Yamanlar Petrol olmak üzere beş iştirakçi firmayla birlikte faaliyetlerini yürütmektedir.

Hidroelektrik Santrali(HES) İşletmeciliği, bakım ve montaj başta olmak üzere Rüzgâr Enerji Santral (RES)İşletmeciliği, bakım ve montaj faaliyetlerini yapıyoruz. Şalt sahası işletmeciliğinde de her konuda kendimizi ispatladık.

Santral işletmeciliği hizmetini hangi firmalara yapıyorsunuz?
Başta Enerji Bakanlığına bağlı EÜAŞ, TEİAŞ gibi enerji kurumlarının yanında GAMA Enerji, ADO Enerji, Türkerler Enerji, Batı Enerji, Boydak Enerji gibi birçok firmanın işletme işini yapıyoruz. Toplamda 2.000 MW elektrik üretme kapasitesine sahip santralin işletmesini yapıyoruz.

Gündeminizdeki yeni yatırım planları ve projeler neler?
2017 yılında Güneş Enerji Santrali (GES), Jeotermal Enerji Santrali (JES) işletmelerine de başlamayı planlıyoruz. Ülkemizdeki enerji çalışmalarının büyümesiyle birlikte doğrudan enerji işiyle ilgilenmeyen firmaların da birçoğu enerji faaliyetlerine dâhil oldu. Enerjiyi doğru şekilde üretmeninde ayrı bir tecrübe gerektirdiği gerçeği de göz ardı edilemez. Enerji üretimi işinde uzmanlığımızı danışmanlık yoluyla da firmalara sağlıyoruz.

SY GRUP Markası gücünü nereden alıyor?
Her şey ekip çalışmasıyla alakalı aslında. Büyük bir organizasyonuz ve kurduğumuz sistem her geçen gün daha da güçleniyor. ekip çalışmasının önemini kavramış bir firma olarak motivasyonu üst sınırda tutmaya gayret gösteriyoruz. Ekip çalışması çalışma arkadaşlarının bağlılığınızı arttırıyor, İlişkilerini güçlendiriyor ve şirkete karşı sorumluluk duygusunu yoğunlaştırıyor. Bütün çalışma arkadaşlarımızın kendisini SY GRUP’un bir parçası olarak hissetmesi İnsan Kaynaklarına bakış açımızın temelini oluşturuyor.

Günümüz rekabet koşullarında çalışma arkadaşlarımızın güçlü bir iletişimle artı değer kazandıracağına inanıyoruz ve bütün çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz.

Enerji sektörünün geleceği nasıl şekillenecek?
Dünya nüfusu arttıkça doğal olarak enerjide de önemli ihtiyaç artışı oluyor. Biten enerji dediğimiz fosil yakıtlar dediğimiz petrol, kömür gibi maddeler her geçen gün azalıyor. Enerji üretiminde yenilenebilir enerjiye bütün dünya yöneldi. Rüzgâr ve güneş enerjisinde büyük fırsatlar bizi bekliyor. Çevre sağlığı ve güvenliği, iklimlerdeki değişim, artan verimlilik gibi kavramlar bizim geçmişe nazaran daha doğru adımlar atmamızı gerektiriyor. Yeni enerji kaynakları beraberinde yeni iş imkânları, yeni kavramlar ve yeni rekabet doğuracaktır. Elektrikli araçlar, sürücüsüz otomobiller, robotik sistemler, aklı şehir yapılanması gibi enerjinin fazla ihtiyaç duyacağı alanlar enerji üretiminde yeni adımlar atılmasını gerektirecek. Temennimiz ülkemizin enerji gelişiminin güvenli ve sürdürülebilir şeklinde doğru yönetilmesi.

Son olarak neler demek istersiniz?
SY Grup olarak, başarıyla ve büyük memnuniyet duyarak geldiğimiz günümüzde geçmişten aldığımız tecrübeler ışığında, bundan sonrada güçlü yatırımlar ve işbirlikleri kurarak enerji alanında önemli bir marka haline gelmeyi planlıyoruz. Daha büyük hedefler, daha gerçekçi adımlar bizi hedefimize biraz daha yaklaştırıyor. Plan yapmadan yola çıkmamanın önemini bilerek enerji alanındaki değişimlerin izinden giden değil, iz bırakanlarından olmak istiyoruz.

Ülkemiz de, dünyadaki gücünü arttırıyor ve jeopolitik önemini her yerde diplomatik faaliyetlerle taçlandırıyor. Ülkemizin güçlenmesi bize guru veriyor ve attığımız adımları daha sağlam atmaya bizi sevk ediyor.

20 Yılı aşkın süredir sektördeki lokasyonumuzu koruduk ve bunu yaparken geleceğin doğru analizini yaparak başarılı olduk. Çalışma arkadaşlarımız, müşterilerimiz ve iş ortaklarımızda bıraktığımız güven izlenimi bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Başarı kavramını bir sonuç değil bir süreç olarak yorumladığımız için, elde ettiğimiz başarıları yeterli görmüyoruz ve başarı çıtamızı daha da yukarılara taşıyacağımız inanıyoruz.

Enerji Atlası
verimli, yerel, temiz enerjili geleceğe..
Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller