Özdemir: Kömür Santrallerine 8 cent Fiyatla Alım Garantisi Verilmeli

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, yerli kaynakların daha aktif değerlendirilebilmesi için yerli kömüre dayalı elektrik üretimine 8 dolar cent fiyatla alım garantisi uygulanması gerektiğini söyledi.

09.03.2016
Özdemir: Kömür Santrallerine 8 cent Fiyatla Alım Garantisi Verilmeli

2.218 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin en büyük 3'üncü özel sektör yatırımcısı konumunda bulunan Limak Holding'in patronu Nihat Özdemir yerli kömüre teşvik verilmesi gerektiğini açıkladı.

Nihat Özdemir açıklamasında "Birkaç hafta önce Enerji Bakanımızla bir toplantı yaptık. Yerli kömüre dayalı elektrik üretiminde teşvik kararı alınmasını ve bir an önce yayınlanmasını bekliyoruz. İnşallah bir an önce yayınlanır, çünkü bizim bir an önce enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak için ithal kömüre, doğalgaza ve petrole bağımlılığımızdan kurtulmamız lazım. Bunun için de yerli kaynaklara ağırlık vermemiz gerekiyor. Burada bahsettiğim teşvik alım ve fiyat garantisi olabilir. Yani, ürettiğimizin satılması hem de belli bir fiyattan satılmasının teşviğini, ayrıca da bürokratik engellerin azalmasını bekliyoruz" dedi.

Özdemir, bankaların bu dönemde enerji sektörüne çok sıcak bakmadığına ve kömür projelerini finanse edebilmeleri için bu tür bir teşvike ihtiyaç duyulduğuna da dikkati çekti.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller