Lisans İptaline Boydak Enerjiden Açıklama Geldi

Boydak Enerji'ye ait Sibel Rüzgar Enerji Santrali'nin lisansının iptal edilmesiyle ilgili olarak Boydak Holding'ten açıklama yapıldı.

12.08.2014
Lisans İptaline Boydak Enerjiden Açıklama Geldi

İzmir Kemalpaşa'da kurulumu için EÜ/3508-3/2151 no'lu lisansı bulunan 80 MW kapasiteli Sibel Rüzgar Santrali'nin (RES) lisansının EPDK tarafından iptal edildiği geçtiğimiz günlerde basına yansımıştı.

Sibel RES'in lisans sahibi olan Sibelres Elektrik Üretim A.Ş.'nin sahibi Boydak Holding tarafından yapılan açıklamada; Sibel RES projesinin 2013 yılı başında 23,2 milyon euro bedelle satın alındığı, TEİAŞ ile bağlantı anlaşması yapıldığı, 30'un üzerinde kamu kurumundan görüş alındığı, kullanılacak rüzgar türbinleri için de ön anlaşmanın yapıldığının altı çizilirken, tamamı yenilenebilir enerji kaynakları olmak üzere son 5 yıl içerisinde 2 milyar TL'den fazla yatırım yapıldığının ve elektrik üretimine katkı sağlamak için satın alınan hiçbir üretim lisansının satılmadığı vurgulandı. Şirket, projenin tamamlanma zamanının EPDK tarafından 23 Temmuz 2017 olarak belirlendiğini, projeyle ilgili hiçbir finansal ve teknik sorunlarının bulunmadığını da belirtti.

Elektrik üretimindeki hedeflerinin 1.000 MW kurulu güce ulaşmak olduğunu açıklayan Boydak Enerji, lisansı iptal edilen Sibel RES projesindeki gecikmenin, bazı kamu kuruluşlarında oluşan idari süreçlerdeki aksaklıklardan kaynaklandığı belirtildi.

Boydak Enerji halen 194 MW Hidroelektrik ve 35 MW Rüzgar Santrali olmak üzere toplam 229 MWe kurulu güce sahip elektrik santralini işletmektedir. Sibel RES, şirketin İzmir'deki ilk yatırımı olacaktı.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller