Limak Enerji Yılın İlk Yarısında HES'lerden 1,5 milyar kWh Elektrik Üretti

981 MWe hidroelektrik santral kurulu gücüne sahip olan Limak Enerji, yılın ilk altı ayında sadece HES grubu üretim tesislerinden 1 milyar 520 milyon 200 bin kWh elektrik üretimi gerçekleştirildi.

29.08.2016
Limak Enerji Yılın İlk Yarısında HES'lerden 1,5 milyar kWh Elektrik Üretti

Limak Enerji’nin sahip veya ortak olduğu toplam 981 MWe kurulu gücü bulunan HES grubu üretim tesislerinden yılın ilk altı ayında 1 milyar 520 milyon 200 bin kWh elektrik üretimi gerçekleştirildi.

Botan Çayı üzerinde kurulu bulunan Alkumru Barajı'nda Ocak-Haziran döneminde 699,5 milyon kWh elektrik üretilirken, bu baraj Limak Enerji'nin en çok elektrik üretimi gerçekleştirdiği HES oldu. Yine Botan Çayı üzerinde bulunan Kirazlık Barajı'nda ise 126,4 milyon kWh elektrik üretimi yapıldı.

Aynı dönemde Peri Çayı üzerinde yer alan Tatar, Pembelik ve Seyrantepe Barajları'ndan 325 milyon 300 bin kWh, Harşit Çayı üzerinde yer alan Torul Barajı, Kürtün Barajı ve Doğankent HES'ten 178 milyon 700 bin kWh, Munzur Çayı üzerinde yer alan Uzunçayır Barajı'ndan 186 milyon kWh ve Büyük Menderes Nehri üzerindeki Çal HES'ten de 4,3 milyon kWh elektrik enerjisi üretilerek enterkonnekte sisteme verildi.

Limak Enerji, beş farklı akarsu yatağında yer alan 10 adet barajlı HES tesisi ile yılın ilk altı ayında 1 milyar 520 milyon 200 bin kWh elektrik üretimi gerçekleştirerek ülkenin enerji arz güvenliğine önemli bir katkı sundu.

HESİAD Yönetim Kurulu Üyesi, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Üyesi ve TESAB Üyesi de olan Limak Enerji Genel Müdürü Taner Ercömert, Sakarya Nehri üzerinde inşaatı devam eden Kargı Barajı inşaatında da önemli mesafe kaydedildiğini açıkladı. Türbin emme boruları ve salyangozların yerleştirilerek betonlandığı ve Ekim ayı başında santralda türbin ana parçaları montajına başlayacaklarını bildiren Taner Ercömert, ülkemizin ithal enerji bağımlılığını bir miktar daha azaltacak olan Kargı Barajı ve HES tesisimizi 2017 yılı ilk yarısında devreye almayı planlıyoruz dedi.

Enerji Atlası
verimli, yerel, temiz enerjili geleceğe..
Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller