Kilis'te Sadece Güneş Enerjisi İle Elektrik Üretiliyor

6 ay öncesine kadar hiç elektrik üretim tesisi olmayan Kilis'te bugün ise şimdilik 3,24 MW kapasiteli güneş enerji santrali ile elektrik üretimi yapılıyor.

02.12.2015
Kilis'te Sadece Güneş Enerjisi İle Elektrik Üretiliyor

Doğalgaz, kömür fuel-oil gibi hiçbir fosil yakıt kaynaklı elektrik üretim tesisi bulunmayan Kilis'te elektrik sadece güneşle üretiliyor.

İl, elbette henüz ihtiyacının tamamını karşılayamıyor fakat yaklaşık 6 ay sonra %15 oranında enerji ihtiyacının şehirde kurulan güneş enerji santralleri ile kurulması bekleniyor.

2015 yılı Haziran ayında Ömer Çolak, Ağustos ayında Erkan Hatabay ve son olarak Kasım ayında Kazım ve Nazım Çolak isimli yatırımcılar tarafından kurulan lisanssız GES'lerin devreye girmesiyle şehirde elektrik üretim tesisi kurulu gücü 3,24 MW'a ulaştı.

Devreye alınan projeler dışında TEDAŞ tarafından onayı verilen 13,926 MW kapasiteli projelerin devreye girmesiyle şehirde kurulu güç 17,166 MW'a ulaşacak ve bugün ihtiyacının %3'ünü karşılayabilen kentte, elektrik ihtiyacının %14'ü temiz ve yenilenebilir enerji kaynağı güneşten karşılanabilecek.

Ne diyelim, darısı diğer şehirlerimizin başına..

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller