Karabük'ün En Büyük Enerji Santrali Devreye Alındı

Akbaş Holding'in yatırımlarından Karabük Eren Regülatörü ve HES devreye alındı.

17.01.2015
Karabük'ün En Büyük Enerji Santrali Devreye Alındı

Akbaş Holding'in bağlı ortağı Irmak Enerji Üretim tarafından kurulan Eren Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'nde elektrik üretimi başladı.

Her biri 11,729 MWe güçteki 3 adet türbinden oluşan tesisin toplam kurulu gücü 35,186 MWe güçte olup, bu kurulu gücüyle Karabük'ün işletmedeki en büyük enerji santrali olmuş oldu.

Proje üretim gücü yıllık 142 milyon kilovatsaat olan Eren Regülatörü ve HES'in regülatör yapısı 524,5 metre talveg kotunda, kuyruk suyu kotu ise 392 metre kotundadır.

Eren HES'in ardından mevcut kurulu gücü 35 MW olmasına karşın tamamlandığında 87,5 MW kurulu güce ulaşacak olan Karabük Demir Çelik'e ait kömür santrali dışında Karabük'te bulunan diğer santraller Pirinçlik HES (21,315 MW) ve Yalnızca HES (14,43 MW) olarak sıralanmaktadır.

Akbaş Holding'in, Eren HES dışında holding bünyesindeki şirketlerin enerji ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla kurduğu 10,27 MWe güçteki doğalgaz santrali işletmede olup, İzmir Bergama'da kuracağı 26,4 MWe kapasiteye sahip olacak Bergama Rüzgar Santrali için çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca şirket, EPDK tarafından yapılacak güneş enerji santrali yarışmalarında 10 MW'ın üzerinde pay almayı planlamaktadır.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller