Hidmek Enerji, HES’lerde çözüm ortağı olmaya devam ediyor

Hidroelektrik alanında yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Hidmek Enerji ile ilgili, firma sahibi Erkan Babur’dan yaptıkları çalışmalar ve gelecek planları hakkında bilgi aldık.

19.11.2017
Hidmek Enerji, HES’lerde çözüm ortağı olmaya devam ediyor

Hidroelektrik alanında yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Hidmek Enerji ile ilgili, firma sahibi Erkan Babur’dan yaptıkları çalışmalar ve gelecek planları hakkında bilgi aldık.

Öncelikle Hidmek Enerji hakkında detaylı bilgi almak için kurumun internet sitesi http://www.hidmekenerji.com adresini ziyaret edebileceğinizi belirtelim.



Erkan Bey, Hidmek Enerji olarak yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?
• Firma olarak hidroelektrik santrallerde montaj, bakım, onarım, revizyon, danışmanlık hizmetleri, kapalı çevrim soğutma sistemi uygulamaları ve santral işletmeciliği hizmetleri veriyoruz.

• Konusunda uzman mühendislerimizin yanı sıra birçoğu devlet santrallerinde yetişmiş tecrübeli başteknisyen ve ustalarımızdan oluşan ekibimizle hizmet vermekteyiz.

• Santrallerde meydana gelen herhangi bir arıza durumunda Türkiye’nin neresinde olursa olsun mümkün olan en hızlı şekilde müdahale ederek üretim kaybını minimuma indiriyoruz.

• Planlı bakım çalışmalarımızla santralin emre-amadeliğini maksimum düzeyde tutuyoruz.

• Tekrarlayan arızaları tespit edip kalıcı çözümler üreterek, gerekli durumlarda mühendislik çalışmalarıyla birlikte onarım ve revizyon hizmetleri sunuyoruz.

• İşletmedeki santrallerde sık sık karşılaşılan, üretim kayıplarına ve arızalara sebep olan soğutma sistemi sorunlarıyla ilgili kapsamlı çalışmalarımız mevcut. Açık tip soğutma suyu kullanan tesislerde projelendirme, tasarım, imalat, montaj, test ve devreye alma hizmetlerinin tamamını sağlayarak kapalı çevrim soğutma suyu sistemi uygulaması yapıyoruz.


Kapalı Çevrim Soğutma Suyu Sistemi Hakkında Bilgi verir misiniz? Artıları Nelerdir?
Hidroelektrik santrallerde enerji üretim dönemlerini incelerseniz özellikle yağışlarla birlikte suların yükseldiği zamanlarda enerji üretiminin arttığını görürsünüz. Bu dönemlerde açık tip soğutma sistemi kullanan tesislerde, suların artmasıyla birlikte suyla birlikte gelen yabancı maddeler sistemin filtrelerinde tıkanmalara yol açıyor. Hatta soğutma sisteminin filtreleri yetersizse bu yabancı maddeler türbin üzerindeki yatak soğutma serpantinlerinin ve sargı soğutma radyatörlerinin tıkanmasına neden oluyor. Üretimin maksimum değerlerde olduğu zamanlarda birçok tesis üretimi durdurup filtre temizliği yapmak zorunda kalıyor.
Biz tesiste gerekli incelemeleri yapıp, gerekli dokümanları aldıktan sonra öncelikle tesisin ihtiyacına uygun bir tasarım yaparak bir proje hazırlıyoruz. Bu proje çerçevesinde imalatlarımızı gerçekleştirerek tesiste montaj, test ve devreye alma hizmetlerini veriyoruz.
Kapalı çevrim sisteme geçildikten sonra filtre temizliği, yabancı maddelerin sisteme verdiği zararlar gibi sebeplerle üretime ara verilmediği için üretim sezonundaki verimliliği artışmış oluyoruz.
Özellikle açık sistemde soğutma suyunu cebri borudan alan santrallerde kapalı çevrim sisteme geçildikten sonra cebri borudan soğutma suyu alınmadığı için, soğutma için alınan suyu enerji üretiminde kullanmış oluyoruz. Bu da yatırımcı için önemli bir kazanç oluyor.





Firma olarak gelecekte yapılması planlanan projeler ve hedefleriniz nelerdir?
Hidroelektrik santrallerle ilgili birçok konuda hizmet vermekteyiz. Bu bilgi ve birikimlerimizden güç alarak santral işletmeciliği konusunda da hizmet vermeye başlayacağız. İşletmecilik konusunda görüştüğümüz ve yakın bir tarihte işletmesini devralacağımız santraller var.
Soğutma sistemi sorunlarıyla alakalı olarak kapalı çevrim soğutma sistemi uygulaması için birçok firmayla görüşme halindeyiz. Projesi hazırlanmış ve çalışmalara başladığımız santraller var. Bunların yanı sıra halen projesi hazırlanmakta olan santraller var.
Planlı bakım hizmeti verdiğimiz santraller dışında büyük revizyonlar gereken ve bu sebeple uzun soluklu çalışmalar yapacağımız tesisler var.
Kısacası 2018’i planlarımız dahilinde verimli bir şekilde geçirerek birçok projeye imza atmak istiyoruz.

Önemli projelerde yer aldığınızı görüyoruz. Biraz bundan bahseder misiniz?
Hidroelektrik sektörüyle üniversite yıllarında bir Tübitak Projesiyle tanıştım. Çok küçük mikro türbinler ürettik. Zamanla büyük santrallere hizmet verir hale geldik. Bu süreçte fazlasıyla emek sarf ettik. Hala da bu şekilde gecemize gündüzümüze katarak çalışmaya devam ediyoruz. Hedeflerimiz bulunduğumuz noktanın hep daha ilerisinde oldu. Biz hedefimize ulaşabilmek için özveriyle ve azimle çalışıyoruz. Sadece para kazanma gayesiyle yola çıksaydık çoktan pes etmiştik. Ülkemiz ve milletimiz adına ‘boşa akan su milli servet kaybıdır’ anlayışıyla hizmet veriyoruz. Bu nedenle 7/24 her firma her santral bize ulaşabilir ve elimizden geleni yaparız diyoruz.
Ayrıca ekip olarak yaptığımız işin özen ve profesyonellik gerektirdiği bilincini kaybetmeden, samimi bir ortamda çalışıyoruz. Firmamız bünyesindeki her bir personelin düşünceleri bizim için çok önemli. Bu konuya özellikle dikkat ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki insanlar mutlu olmadığı yerde verimli de olamazlar. Ekibimizin bize verdiği güvenle her konuda başarılı olacağımıza inancımız tam.

Peki son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Hidmek Enerji olarak müşteri memnuniyetini hep ön planda tutuyoruz. Ayrıca gerek çalışma arkadaşlarımızla gerek müşterilerimizle gerekse iş ortaklarımızla aramızdaki güven ve samimi ilişkiler bize güç veriyor. Az önce de bahsettiğim gibi hedeflerimizi her zaman bulunduğumuz noktanın ilerisinde belirliyoruz ve bu hedeflerimize ulaşmak için azimle, özveriyle çalışıyoruz. Bu sebeple daha büyük ve önemli projelere imza atarak, başarımızı katlayarak artıracağımıza inanıyoruz. Firmamız ve çözüm önerilerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler internet sitemiz http://www.hidmekenerji.com da belirttiğimiz iletişim kanalları üzerinden bizlerle irtibata geçebilir.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller