Enerji Kimlik Belgesi

İpek ticaret yolunun üzerinden geçmesiyle büyük önem teşkil eden Osmaniye, enerji kimlik belgesi ihtiyacı olan bir yerdir.

06.09.2017
Enerji Kimlik Belgesi

İpek ticaret yolunun üzerinden geçmesiyle büyük önem teşkil eden Osmaniye, enerji kimlik belgesi ihtiyacı olan bir yerdir. Hiti, Pers, Roma gibi çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Kadirli ilçesinde kırmızı altın diye tabir edilen turp üretimi ciddi önem taşır. Tarım ve hayvancılık aktif olarak bölgede yapılır. Ayrıca orman köylüsü fıstık ağacıyla da geçimini sağlar. Zaten Çukurova üzerinde kurulu olan şehrin toprakları verimlidir. Bu da tarımın yapılmasına olanak sağlar. Pamuk çiftlikleri önemli bir geçim kapısıdır. Sanayi konusunda gelişmekte olan bir şehirdir. Yeni açılan sanayi bölgesi sayesinde, aktif olan fabrikalara ek olarak hızla yenileri açılmaktadır. Bu da sanayinin artarak devam edeceğinin bir göstergesidir. EKB Belgesi bölgenin enerji tasarrufuyla alakalı önemli bir detaydır. Bu nedenle belgelerin temini gerekir.

Enerji Kimlik Belgesi Nedir?
EKB sonsuz olan kaynakların idare edilmesi ve bunların verimli kullanılmasını sağlar. Yeni sisteme göre kullanılan enerji kaynakları irili ufaklı tüm binalarda sınıflandırılmak durumundadır. Evde yapılan çamaşır makinası, bulaşık makinası gibi sınıflandırılmaların tüm kullanım alanlarında uygulandığını ve bu sayede daha verimli enerji tüketimi olduğunu düşünebilirsiniz. Bu konuda A’dan G’ye kadar bir sınıflandırma sistemi vardır. C standartlarına kadar olan binalara belge verilir. Binalar standartların altındaysa iskan ruhsat sorunu ortaya çıkar. Bu durumda standartların yerine getirilmesi gerekir.

Nasıl Alınır?
EKB belgesi almakla alakalı titizlikle çalışmalar yapıyoruz. ekibimiz, bu konuda uzman olan kişi ve kurumlarla çalışır. Siz de destek almak için hemen bizimle iletişim kurabilirsiniz. Sizin yetkili kurumların desteğiyle işlemlerinizin yapılmasını sağlar ve gerekli takipleri yaparız. Belge konusunda son başvuru tarihi 2 mayıs 2017 olarak geçer. Bu nedenle başvurularınızı hala yapmadıysanız, hemen işlemleri başlatabilirsiniz.

http://www.semtrio.com farkıyla enerji kimlik belgesi bir çeşit enerji karnesidir. Bu karne içinde bina ayrıntılarının yanı sıra, sınıflandırılan enerji tüketimleri de yer alır. 10 yıl süreyle belge kullanımı vardır. Bu sürenin sonrasında yeni belge alınmalıdır. Enerji belgesi içinde uzman bilgileri, bina detayları gibi önemli ayrıntılar yer alır. Ayrıca aydınlatma, havalandırma, sıcak – soğuk su tüketim, ısıtma ve soğutma sistemleri tüketim sınıfı da belgede yer alır.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller