En Az 74 Enerji İşçisi Yaşamını Yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin hazırladığı rapora göre son 20 ayda en az 74 enerji işçisi, geçirmiş olduğu iş kazası nedeniyle yaşamını yitidi.

27.08.2014
En Az 74 Enerji İşçisi Yaşamını Yitirdi

İşçi sağlığı örgütlenmelerinden İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi Türkiye'de son 20 ayda en az 74 enerji işçisinin iş kazaları sonucu yaşamını yitirdiğini tespit ettiklerini kamuoyu ile paylaştı.

Yazılı, görsel ve dijital basın, emek-meslek örgütleri bildirimleri ile işçi yakınlarından gelen bildirimleri değerlendiren İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, 2013 yılı Ocak ayı ile 26 Ağustos 2014 tarihlerini kapsayan son 20 aylık dönemde en az 74 enerji işçisinin yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Enerji kolundaki iş kazalarının çoğunlukla arıza, bakım ekiplerinin elektrik direkleri ve yüksek gerilim hatlarında çalışmaları sırasında gerçekleştirdiği belirten Meclis, ölüm nedenlerini 41 elektrik çarpması, 12 düşme, 8 ezilme-göçük, 5 trafik servis kazası, 3 nesne çarpması ve 2 diğer nedenler olarak sıraladı.

Ölümlerin %85'i Özel Sektörde
Meydana gelen 74 ölümlü iş kazasının 63'ünün özel sektörde, 11'inin ise kamu da meydana geldiğinin belirtildiği raporda iş kollarına göre ayrım yapıldığında 33 dağıtım şirketi, 19 bağımlı veya bağımsız usta/teknisyen, 7 su sondajı, 5 DSİ sulama birliği, 3'er TEİAŞ, HES, termik santral ve 1 rüzgar santrali kazası sonucu ölümlü iş kazası meydana geldiği açıklandı.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller