Çatalağzı Termik Santrali Özelleştirmesine Onay

29 Nisan'da yapılan ihale sürecinin devamı olarak Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Çatalağzı Termik Santrali'nin özelleştirilmesine onay verdi.

23.07.2014
Çatalağzı Termik Santrali Özelleştirmesine Onay

15 Mart 2013'te özelleştirme kapsamına alınan, çeşitli nedenlerle yapılan ertelemelerin ardından 29 Nisan 2014'te özelleştirme ihalesi gerçekleştirilen Çatalağzı Termik Santrali'nin özelleştirilmesine, Özelleştirme Yüksek Kurulu'ndan onay geldi.

Konuyla ilgili 21 Temmuz'da alınan onay kararı 23 Temmuz 2014 tarihli resmi gazetede yayımlandı. Bu karara göre Çatalağzı Termik Santrali 351 milyon dolar teklif veren Demir Madencilik'e, bu şirketin vazgeçmesi yada şartları yerine getirememesi durumunda 350 milyon dolar teklif veren Elsan Elektrik'e, bu şirketin de vazgeçmesi yada şartları yerine getirememesi durumunda ise 325 milyon dolar teklif veren Alsim Alarko'ya devrine onay verildi. 29 Nisan tarihinde yapılan ihaleye bu firmaların dışında IC İçtaş ve Limak Enerji katılmıştı.

Satış sözleşmesi ve diğer prosedürlerin tamamlanması konusunda da Özelleştirme Yüksek Kurulu yetkili kılındı.

Halen EÜAŞ tarafından işletilen Çatalağzı Termik Santrali 300 MW kurulu gücü ile yaklaşık 575 bin konutun enerji ihtiyacını karşılıyor.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller