Bir Doğalgaz Santrali Daha Kapandı

Aksa Enerji Van Doğalgaz Çevrim Santrali'ni piyasa koşullarını gerekçe göstererek kapattı.

23.12.2015
Bir Doğalgaz Santrali Daha Kapandı

Aksa Enerji, Van'da bulunan doğalgaz yakıtlı Van Doğalgaz Çevrim Santrali'ni kapattı. Şirket, KAP'a konuyla ilgili yaptığı açıklamada "115 MW kurulu güçteki Van Doğal Gaz Kombine Çevrim santralimizin üretim lisansı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) yaptığımız başvuru sonucu iptal edilmiştir. Serbest piyasa koşullarında Türkiye sınırları içerisinde rekabetçi bir fiyattan elektrik üretimi gerçekleştirme imkanı gittikçe azalan santralin, yurt dışında Dolar bazlı getiri ile yüksek marj sağlayabilecek potansiyel projelerde kullanılması planlanmaktadır." dedi.

51 MW kapasiteli Van Santrali'nin kapanmasıyla Aksa Enerji'nin kurulu gücü 2.003 MW'a düştü. Şirket daha önce de fosil yakıt kullanılan 24 MW gücündeki Siirt Termik Santrali ile yine 24 MW gücündeki Hakkari 2 Termik Santrali'ni kapatmıştı. Öte yandan Aksa Enerji'nin inşaatı devam eden Sansa HES (85 MW) Kozbükü HES (62,3 MW) ve Muğla Datça Rüzgar Santrali (12 MW) projeleri bulunuyor.

Doğalgaz'da Kurulu Güç Düşüyor
2015'de daha verimli olan yeni nesil doğalgaz santralleri devreye girmesine rağmen kapatılan santraller nedeniyle Türkiye'nin doğalgaz santrali kurulu gücü 21.476 MW'tan 21.281 MW'a geriledi.

Aksa Enerji'nin işlettiği elektrik üretim santrallerine Aksa Enerji sayfasından ulaşabilirsiniz.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller