Ankara Elmadağ'da Gübreden Elektrik Üretilecek

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde kurulacak biyogaz enerji tesisi ile hayvan gübrelerinden elektrik enerjisi üretilecek.

26.08.2016
Ankara Elmadağ'da Gübreden Elektrik Üretilecek

Ankara'nın Elmadağ ilçesi Hasanoğlan-Şehitlik Mahallesi bölgesinde kurulacak biyogaz enerji tesisi ile hayvan gübrelerinden elektrik enerjisi üretilmesi amacıyla Abrak Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından ÇED Başvuru Dosyası hazırlandı.

6 MWe kurulu güce sahip olması planlanan tesiste Elmadağ ve Akyurt ilçelerinde ağırlıklı olarak büyükbaş (besi ve süt ineği), hindi ve tavuk dışkısının kullanılarak işletimi sağlanacaktır. Tesiste kullanılacak atıkların özelliklerine göre günde 800-1200 ton taze büyükbaş hayvan dışkısı, et ve yumurta tavuğu dışkısı, meyve-sebze posası ve de az miktarda tarla atıkları gibi atıklar kullanılarak elektrik enerjisi üretilecek. Tesis yan çıktılar olarak organik gübre ve atık ısıda üretecek olup, bu atık ısı ihtiyaca göre sıcak su veya buhar olarak kullanılabilecektir.

TÜİK verilerine göre 2015 yılında Elmadağ ilçesindeki toplam 9.760 büyükbaştan 9.002 ton süt elde edilmiştir. Akyurt ilçesindeki toplam 15.315 büyükbaştan ise 9.606 ton süt elde edilmiştir.

Yine TÜİK verilerine göre 2015 yılında Elmadağ ilçesindeki toplam 29.824 koyun ve keçiden 1.545 ton süt elde edilmiştir. Akyurt ilçesinde toplam 13.344 koyun ve keçiden ise 413 ton süt elde edilmiştir.

Enerji Atlası
verimli, yerel, temiz enerjili geleceğe..
Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller