6 Lisanslı Elektrik Santrali İçin Yatırım Teşvik Kararı Alındı

Haziran ayında Ekonomi Bakanlığı tarafından 6 lisanslı elektrik üretim santrali için yatırım teşvik belgesi verildi.

09.08.2016
6 Lisanslı Elektrik Santrali İçin Yatırım Teşvik Kararı Alındı

Yapımı hala devam eden ya da kısmen devreye giren 6 elektrik üretim santrali için Haziran ayında Ekonomi Bakanlığı tarafından KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti gibi yatırım teşvikleri verildi.

Toplam 1060 MWe güce sahip tesislerden kurulu gücü ve yatırım maliyeti en yüksek olan Verbena Enerji tarafından işletilecek Kırklareli Verbena Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali.

890,4 MWe kurulu güce sahip olacak Kırklareli Verbena DKÇS için 1 milyar 365 milyon TL toplam yatırım yapılması öngörülüyor. Bu yatırım için KDV istisnası ve ithal edilecek araç gereçler için gümrük vergisi muafiyeti uygulanacak.

Tan Elektrik Üretim'in 36 milyon TL yatırım değerli 19 MW kapasiteli Aliağa RES projesi, İletken Enerji'nin 62,36 milyon TL yatırım değerli 10 MWe kapasiteli Gökdağ Rüzgar Santrali, Kipaş Holding'in 115 milyon TL yatırım değerli 24 MWe kapasiteli Maren Maraş Jeotermal Enerji Santrali ile 120 milyon TL yatırım değerli 24 MWe kapasiteli Ken Kipaş Jeotermal Enerji Santrali ve Sanko Enerji'nin 70 milyon TL yatırım değerli 93 MWe kapasiteli Çatalca Rüzgar Santrali için KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti teşvikleri uygulanacak.

Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller