2017 yılı Ocak, Şubat ve Mart ayları hava tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 3 aylık hava sıcaklığı ve yağış tahminlerini yayınladı.

24.12.2016
2017 yılı Ocak, Şubat ve Mart ayları hava tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 3 aylık hava sıcaklığı ve yağış tahminlerini yayınladı.

Enerji sektörüne önemli etkileri olan meteorolojik olaylar, dolaylı olarak ülkemizin ithalat ve ihracat rakamlarına da etki etmektedir. Örneğin mevcut elektrik üretim kaynaklarımızın dağılımına bağlı olarak yağışlı sezonlarda HES'lerden elde edilen elektrik miktarı artmakta, bu durum daha pahalı bir elektrik üretim yöntemi olan doğal gaz yakıtlı santrallerin üretim miktarını azaltmaktadır. Meteorolojik etkenlere bağlı bu ve benzeri birçok etken, sadece enerji değil tarım başta olmak üzere birçok sektörü de yakından ilgilendirmektedir.

MGM'nin Ocak 2017 - Mart 2017 dönemi için yayınladığı mevsimsel tahminlere göre;

Ocak ayında hava sıcaklığının; yurdun iç kesimlerinde mevsim normallerinin 1 ila 2; diğer yerlerde ise 0.5 ila 1 derece altında seyredeceği beklenmektedir. Yağışın ise yurt genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Şubat ayında hava sıcaklığının yurdun batı kesimlerinde mevsim normalleri civarında; diğer yerlerde mevsim normallerinin 0.5 ila 1 derece üzerinde seyredeceği beklenmektedir. Yağışın; Ege Bölgesi’nin güney kesimleri ile Batı Akdeniz’de mevsim normallerinin biraz üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Mart ayında hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin 0.5 ila 1 derece üzerinde seyredeceği beklenmektedir. Yağışın ise yurt genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Enerji Atlası
verimli, yerel, temiz enerjili geleceğe..
Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller