1 santigrat ilave ısınma için %7 daha fazla doğal gaz kullanıyoruz

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği tarafından yapılan açıklamada 1 °C ilave ısınma için %7 daha fazla doğal gaz tüketildiğine işaret edilerek konfor sıcaklığı olarak 20 santigrat derece önerildi.

28.12.2016
1 santigrat ilave ısınma için %7 daha fazla doğal gaz kullanıyoruz

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği tarafından yapılan açıklamada, 1 °C ilave ısınma için %7 daha fazla doğal gaz tüketildiğine işaret edilerek konfor sıcaklığı olarak 20 santigrat derece önerildi.

Çetin kış koşulllarıyla birlikte ülke genelinde doğal gaz tüketimi rekor düzeylerde seyrediyor. Öyle ki Aralık ayı içerisindeki haftaiçi günlerde günlük doğal gaz tüketimi 185 milyon m3'ün altına düşmedi!

Yapılan araştırmalara göre ülkemizde ısınmak amacıyla ortalama tercih edilen sıcaklık 23-24 santigrat derece olup bu Avrupa ülkelerinin çok üzerinde bir değer. Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği, 1 °C ilave ısınma için %7 daha fazla doğal gaz tüketildiğine işaret ederek konfor sıcaklığının 20 santigrat dereceye düşürülmesinin hem aile hem de ülke ekonomisine katkı yapacağına işaret ediyor.

Enerji Atlası
verimli, yerel, temiz enerjili geleceğe..
Twitter'da
takip et

@enerjiatlasi
Enerji HaberleriYeni Eklenen Santraller